Ducem o viata plina de efervescenta

Ducem o viata plina de efervescenta

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Viata oamenilor este efervescenta, fiindca de cand ne trezim si pana punem capul pe perna, avem parte numai de lucruri care ne poarta dintr-un loc in altul, de evenimente care ne solicita atentia intr-o masura mai mica sau mai mare, de multe zgomote, de multa miscare, de evenimente pe care le asteptam sau nu si, in general, de tot felul de lucruri care nu ne lasa prea multe clipe de relaxare.

Viata oamenilor este una agitata, ea ii poarta catre tot felul de situatii ciudate, bizare, care au darul de a-i tine in priza, de a-i motiva, de a-i trezi. Poate ca unora dintre noi ne place o astfel de viata agitata, iar altora mai putin, insa cert este ca fie ca ne dorim sau nu, avem parte cu totii de o astfel de viata pe care unii o considera moderna. Suntem mereu in cautarea unor lucruri noi, care sa ne satisfaca dorintele si necesitatile lumii in care traim, vrem intotdeauna sa gasim cai mai scurte catre nevoile noastre, cautam cu mare dorinta tot felul de rezolvari pentru problemele pe care le avem. Acest stil de trai, mereu pe fuga, poate sa-ti aduca atat satisfactii, de orice fel, cat si tot felul de probleme, mai ales cand iei decizii in graba sau cand nu stai sa analizezi foarte bine situatiile noi ivite. O astfel de viata a oamenilor, poate fi una benefica din punctul de vedere al informatiilor multe acumulate intr-un timp cat mai scurt.

Ne place sa invatam, sa stim cat mai multe lucruri si atunci cand te misti repede si procesul de invatare poate fi accelerat, asta in masura in care esti in stare sa inmagazinezi toate informatiile primite, nu doar sa treci peste ele ca si cum nu ar fi existat. Viata rapida iti poate oferi extrem de multe placeri si extrem de multe neplaceri, iar unele dintre aceste lucruri nu stau la latitudinea noastra, asa cum altele depind de puterile noastre. De exemplu, atunci cand ne grabim catre munca, riscam sa uitam ceva pe acasa, ceva care chiar ne este indispensabil sarcinilor de serviciu si trebuie sa ne intoarcem dupa el. In alta situatie, atunci cand plecam in graba de acasa, catre munca, putem prinde autobuzul chiar la fix, iar daca intarziam numai cateva secunde, riscam sa asteptam iar mult dupa el.

Pot fi multe situatiile cand efervescenta vietii oamenilor poate fi benefica, insa si multe cand primim doar palme din cauza vietii pe care societatea moderna o presupune. Cateodata vrem sa facem prea multe lucruri intr-o singura zi si parca timpul nu ne este suficient, asa ca incercam sa ne grabim pentru a putea termina tot ceea ce dorim sa ducem la indeplinire. Aceasta graba ne poate face sa gresim, sa nu mai realizam toate lucrurile pe care le avem de facut asa cum le-am fi dus la capat daca nu ne grabeam.

Graba strica treaba! Asa spune un proverb din tara mea si poate asa si este in majoritatea cazurilor, insa asa cum v-am demonstrat mai sus, sunt si situatii cand ai anumite beneficii daca te grabesti. Sper sa aveti cu totii o viata asa cum va doriti, mai linistita, plina de relaxare sau una mai tumultoasa, mai agitata, mai efervescenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *