Este bine sa ascultam si de sfaturile altora sau doar sa urmam mereu calea noastra?

Este bine sa ascultam si de sfaturile altora sau doar sa urmam mereu calea noastra

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Ascultam si de sfaturile altora sau ne calauzim viata doar dupa ceea ce credem noi? Cred ca trebuie sa procedam in functie de situatie. In unele cazuri, trebuie sa facem asa cum credem noi ca este mai bine, pentru ca poate am mai trecut prin situatii asemanatoare sau prietenilor nostri li s-a intamplat asa ceva si avem o oarecare experienta cu privire la modul de a iesi din problema respectiva. In astfel de cazuri, daca noi stim ce este de facut, este potrivit sa actionam fara a-i mai intreba si pe altii.

Desigur, daca vreun prieten sau membru al familiei vine cu o idee buna, trebuie sa stim sa o ascultam si aplicam, deoarece noi nu detinem adevarul absolut si oricat de bine ne-am pricepe la un lucru, oricat de experti am fi, poate este bine sa ascultam si ceea ce au de spus cei din jurul nostru, pentru ca o idee buna poate sa apara de oriunde si oricand. Daca privesti doar in fata si nu asculti niciodata de nimeni, este foarte probabil sa gresesti, pentru ca nu esti nici cea mai inventiva persoana din aceasta lume, nici cea mai desteapta.

Sa asculti de altii, sa procesezi informatia si tu sa iei decizia. Mereu sa iei tu decizia, nu altii pentru tine. Tu stii ce este cel mai bine pentru tine, deci tu trebuie sa decizi, pentru ca tot tu vei fi cel care vei suporta urmarile, fie ca sunt unele bune, fie ca sunt unele rele. Cu toate acestea, de multe ori nu avem experienta de viata necesara pentru a sti ce sa facem intr-o situatie mai speciala. Aici chiar trebuie sa apelam la cei mai in varsta decat noi, care poate au mai trecut prin astfel de situatii sau care cunosc, pentru ca au mai auzit de asa ceva, ce este de facut pentru a reusi sa mergem mai departe.

Acestea sunt cazurile critice, cand este bine sa intrebam cat mai multi oameni pe care ii cunoastem, pe cei despre care stim ca ne vor binele si sa procesam iar informatia, in final tot noi fiind cei care luam ultima decizie. Asta inseamna ca trebuie sa ascultam si de sunetele altora si de ale noastre, pana la urma luand o decizie bazata pe ceea ce credem, dupa ce am analizat si toate sfaturile primite. Nu traim singuri in aceasta lume, nu suntem doar noi pe aici si este foarte bine ca se intampla asa.

Daca am fi singuri, nu am mai avea la cine sa apelam atunci cand avem nevoie de ajutor, cand avem nevoie de un sfat. Trebuie sa stim mereu sa ascultam si ceea ce au de spus altii, fie ca spun lucruri rele sau bune si sa fim capabili sa analizam spusele lor, pentru a sti ce este de facut pe mai departe. Asta inseamna un om echilibrat, cel care stie sa asculte si de altii, nu face mereu doar ceea ce crede el. Daca faci mereu doar ceea ce crezi tu, este foate posibil sa gresesti si sa regreti pe mai tarziu, iar unele greseli sa nu mai poata fi indreptate.

Vreau sa vad o lume plina de oameni intelepti, plina de oameni echilibrati, care sa procedeze la a face doar lucruri care sa ne duca inspre viitor, inspre progres, nu care sa ne intoarca intr-un trecut foarte indepartat.

Imi doresc o lume mai buna, fara violenta, fara sa mai vedem ceea ce isi pot face oamenii unii altora.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *