Este bine sa vorbim mai mult sau mai putin?

Este bine sa vorbim mai mult sau mai putin

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Unii oameni vorbesc mai mult, alti oameni vorbesc mai putin. Oare cum este mai bine, sa vorbim mai mult sau mai putin?

Cred ca ar trebui sa ne adaptam, de fiecare data, in functie de situatia data. Sunt unele ocazii cand trebuie sa ne ridicam si sa vorbim, chiar daca nu avem dispozitia necesara, pentru ca de noi depinde ceea ce se va intampla in continuare, lucruri care ne vor afecta atat pe noi, cat si pe altii. In alte ocazii, este mai bine sa-i lasam pe altii sa vorbeasca, mai ales daca nu ne pricepem la domeniul respectiv, pentru ca daca te bagi in seama atunci cand nu stii, de cele mai multe ori produci mai mult rau decat bine.

Asta inseamna ca sunt situatii si situatii, iar in functie de ele trebuie sa ne adaptam si noi. Cu toate acestea, sunt anumite persoane care nu pot sa se abtina si trebuie sa se includa ele in orice problema. Cred ca ati vazut cu totii astfel de persoane, care trebuie neaparat sa intervina in orice, chiar daca ele nu prea se pricep la nimic, in marea majoritate a cazurilor. Astfel de persoane sunt daunatoare si trebuie sa le fie spus acest lucru, chiar daca deranjeaza, pentru ca asa au posibilitatea sa se schimbe.

Daca sunt niste persoane intelegatoare, vor sti ca le vreti binele si ca nu le-ati sfatuit asa din rautate sau ca sunteti gelosi pe ele. Altii nu vor intelege niciodata acest lucru si va vor purta dusmanie toata viata, insa este mai bine sa-ti faci un singur dusman, decat foarte multa lume sa aiba de suferit in continuare. Sunt alte ocazii, destul de rare, cand nu putem nici noi sa ne abtinem si scoatem porumbelul pe gura, fara sa vrem, regretand mai tarziu ca nu am putut sa ne oprim la timp.

Si eu am avut parte de astfel de lucruri si sunt sigur ca si voi. Aici este vorba despre experienta pe care o capatam atunci cand avem de a face cu astfel de lucruri, pentru a nu mai repeta greselile in viitor si de autocontrolul pe care il are fiecare persoana in parte. Sunt unii care chiar daca realizeaza ca au facut ceva negativ, vor repeta greselile si in viitor, fara sa vrea, pentru ca nu se pot controla sau pentru ca sunt oameni si putem gresi oricand din nou, chiar daca nu dorim asta.

De cealalta parte, sunt oameni care vorbesc mereu foarte putin, mai putin decat trebuie. Nici asa nu este bine, pentru ca extremele nu conduc niciodata catre lucruri pozitive. Este nevoie sa te exprimi dupa ce ai gandit lucrurile bine sau atunci cand consideri ca interventia ta este necesara, de urgenta, pentru a evita niste probleme mari. Nu trebuie sa asistam pasiv, pentru ca si aceasta este o greseala, fiindca daca toti ar proceda asa, nu ar mai exista oameni care sa puna lucrurile la punct.

Ca in orice lucru, si in discursul oamenilor trebuie sa existe moderatie, sa existe calmitate, intelepciune si alte astfel de lucruri care conduc inspre rezultate bune, nu inspre agravarea problemelor. Trebuie sa stim cand sa vorbim, cum sa o facem si asa ceva se invata doar din experienta, nu poate fi dictat de cineva, pentru ca atunci nu am mai face ceea ce trebuie, ci ceea de doresc altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *