Fiecare blogger ar trebui să aibă broasca lui ţestoasă de Florida

broasca testoasa florida

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Vă scriam eu pe aici, că prin luna ianuarie mi-am luat o broască ţestoasă cu tâmple roşii, de Florida, care mai întâi a fost botezată Prinţul, ca mai apoi să se transforme, precum în poveste, în Bubu. Ei bine, Bubu a ajuns la mine pe o vreme tare friguroasă, de avea, sărăcuţul de el, chiciură pe codiţă.

Pe vremea aia, nu ştiam prea multe despre broaştele ţestoase, însă m-am pus pe citit şi acum sunt expert. Nu numai că nu ştiam prea multe, dar nici nu mă dădeam în vânt după reptile, însă Bubu este un brotac tare drăgălaş, la care nu ai cum să nu ţii. Să ne înţelegem bine: nu-mi plac nici acum broaştele de baltă, îmi e silă de ele sau şerpi, de care îmi este silă plus frică, însă Bubu nu este o broască râioasă, ci una americană.

Dacă Bubu era mărişor de când l-am luat, acum este cât un dinozaur, însă unul mult prea simpatic.

Ştiţi senzaţia aia când cineva se uită la tine şi întorci privirea să vezi despre cine este vorba?

Aşa păţesc eu, seara, de multe ori când scriu pe blog. Simt că se uită cineva la mine şi când duc privirea înspre acvariul lu’ Bubu, văd o făţucă mică îndreptată înspre mine şi doi ochişori care mă privesc intens. Evident, cu riscul de a-mi pierde ideile, mă duc şi discut cu el, aşa ca între băieţi. Broscuţele ţestoase de Florida sunt nişte animăluţe tare fricoase, aşa că este necesar să vorbeşti cu ele, pentru că ele simt vibraţiile, chiar dacă nu au urechi.

Cum încep eu să-l alint, începe şi el să clipească, aşa, lung şi cu subînţeles, de parcă ar pricepe ceea ce îi spun, după care bagă năsucul sub apă şi scoate bule de aer, lăsându-ţi impresia că este un copil care se joacă.

Atunci, îl scot din acvariu şi începem să ne jucăm prin casă. Dacă pe la început era fricos şi încerca să te muşte, precum un căţel, acum s-a obişnuit cu noi şi nu mai încearcă acest lucru, asta dacă nu-l superi. Un membru al familiei mele, se juca împreună cu el şi a făcut o goangă care se îndrepta ameninţător înspre Bubu. Bubu a crezut că vrea să-l pape şi l-a muşcat de deget, adică două urme destul de adânci şi puţin sânge. Bubu nu are dinţi, dar are o placă osoasă şi destulă forţă încât să nu vrei să-l superi.

Pe mine m-a muşcat o singură dată, din greşeală, însă nu a fost dureros. Încercam să-i dau să mănânce, iar Bubu a confundat bucata de peşte cu degetul meu şi s-a înfăşurat pe el. Mi-a dat drumul repede, când şi-a dat seama de eroare. În rest, Bubu nu vrea să muşte pe nimeni, mai ales pe tăticul lui care îl spală şi îi dă să mănânce, adică eu. Când mă vede, se linişteşte imediat şi se simte în largul lui.

În ceea ce priveşte spălatul, nu aplic metoda de pe Internet, în care se spune că trebuie să-i freci carapacea cu pastă de dinţi, în ideea că broaştele ţestoase pot fi purtătoare de Salmonella, deoarece nu-i place şi nu vreau să-l chinui. Îl spăl cu apă şi un burete, în timp ce îl ţin pe spate, precum în poza de mai jos, fiindcă astfel intră în carapace şi nu mă mai zgârie, nu se mai zbate.

Atât timp cât ai grijă la mâncarea pe care i-o dai şi te speli pe mâini de fiecare dată după ce intri în contact cu broscuţa ta ţestoasă, nu ar trebui să-ţi faci griji din cauza acelei bacterii.

Cât despre mâncare, broaştele ţestoase cu tâmple roşii nu reprezintă o cheltuiala mare, Bubu având nevoie la vârsta lui, de peşte în valoare de vreo 10-20 de lei pe lună. Peştele îi place cel mai mult, iar mai apoi carnea de pui. Mănâncă şi frunze de salată, fiindcă până pe la trei ani de zile, broaştele de Florida sunt carnivore, iar după, omnivore. Nici nu se atinge de acea mâncare de la pet shop, deşi, teoretic, este cea mai bună, deoarece conţine cam tot ceea ce are el nevoie. Nu-i place şi pace, aşa că are parte de ea Buba.

mancare broasca testoasa

În rest, mai are nevoie de calciu, încălzitor, filtru de apă şi alte chestii care nu sunt atât de scumpe.

Ţinând cont că aceste reptile nu reprezintă o cheltuială prea mare şi că sunt considerate, în unele culturi, drept aducătoare de noroc, consider că fiecare blogger ar trebui să aibă broasca lui ţestoasă de Florida, cu tâmple roşii.

broasca testoasa floridabroasca testoasa florida

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *