Finala Campionatului Mondial de Fotbal: Germania – Argentina: 1-0

trofeu cupa mondiala 2014

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Germania – Argentina: 0-0 la sfârşitul minutelor regulamentare de joc, 1-0 după reprizele suplimentare de prelungiri.

Germania învinge în acest meci, după disputarea celor două reprize suplimentare de prelungiri, câştigând pentru a patra oară în istorie Cupa Mondială. Argentina şi-a dorit şi ea cel mai râvnit trofeu al sportului rege şi chiar a avut câteva ocazii bune de a înscrie, însă norocul nu a fost în această seară de partea sud-americanilor.

Prima repriză a fost una disputată, cu ambele echipe practicând un fotbal deschis, care a avut unele momente de sclipire. Argentina a încercat mai mult să înscrie, fiind câteva faze în care i-a dominat uşor pe nemţi, care nu şi-au găsit ritmul în prima parte a meciului. Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit ca urmare a unei greşeli a germanilor, atunci când Toni Kroos a pus o pasă direct la adversar şi numai lipsa de inspiraţie a lui Gonzalo Higuaín, care scăpase singur cu Manuel Neuer, însă a tras pe lângă poarta apărată de neamţ, a făcut să nu asistăm la deschiderea scorului, în minutul 20. La numai 10 minute de la acea ratare, argentinienii au reuşit să bage mingea în plasă, însă golul a fost anulat, pe bună dreptate, pe motiv de offside.

Nemţii au avut şi ei o fază bună de gol, înspre sfârşitul primei reprize, atunci când André Schürrle a şutat din interiorul careului, însă portarul argentinian, Sergio Romero a reuşit să apere.

A doua repriză a început tot cu o ocazie mare de gol a Argentinei, atunci când Messi a trimis foarte puţin pe lângă bara porţii lui Manuel Neuer. Partea a doua a meciului a fost una mult mai slabă decât prima, asta şi pentru că argentinienii au obosit după efortul mare depus în prima repriză. În afară de faptul că a intrat un suporter pe teren, nu s-a mai întâmplat nimic special până la sfârşitul părţii secunde a jocului.

Au urmat cele două reprize de prelungiri suplimentare, prima terminându-se tot la egalitate, 0-0, iar cea de a doua părea a avea un sfârşit similar, care să conducă înspre executarea loviturilor de la 11 metri, însă Mario Götze a avut alt plan şi în minutul 113 a reuşit să deschidă scorul, acest gol fiind cel care le-a adus nemţilor cea de a patra Cupă Mondială, fiindcă argentinienii nu au mai reuşit să egaleze până la finalul întâlnirii.

Meciul dintre Germania şi Argentina, care s-a disputat la Rio de Janeiro, pe noul Maracanã, nu a fost nici cea mai bună partidă de la acest Mondial, însă nici cea mai slabă. Ambele echipe au arătat că vor să joace fotbal şi chiar au reuşit, în unele momente, statistica arătând faptul că la finalul celor 90 de minute regulamentare, nemţii reuşiseră să tragă pe poartă de trei ori, iar argentinienii de două.

Germania a câştigat meritat această Cupă Mondială, deoarece a demonstrat că este cea mai valoroasă echipă, prin prisma jocului practicat la acest turneu final şi trebuie felicitată, fiindcă aşa este normal, chiar dacă am fost suporterii ei sau nu.

steag germania

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *