Finala Champions League. Barcelona a fost cu o clasa peste Juventus

juventus barcelona champions league 2015

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Satul de campionatul nostru cel urat si lipsit de orice forma prietenoasa de spectacol, am zis sa mai vad si niste fotbal frumos, asa ca mi-am indreptat atentia inspre finala U.E.F.A Champions League, acolo unde Juventus si Barcelona s-au intrecut pentru a pune mana pe cel mai ravnit trofeu intercluburi.

Si am vazut fotbal adevarat, cu jucatori despre care poti spune ca-s profesionisti, cu driblinguri reusite, pase precise, preluari la fel de inspirate si deposedari executate ca la carte.

Am vazut chiar si goluri, desi, de cele mai multe ori, actul final al unei competitii atat de importante se disputa intre echipe de valori apropiate, care joaca mult prea tacticizat, in comparatie cu fotbalul pe care-l practica de obicei, asta insemnand ca fara prea multe reusite, de frica de a nu pierde munca de un sezon. Ieri nu s-a intamplat acest lucru, cu toate ca fiind prezenta pe teren o echipa italieneasca, te-ai fi putut duce cu gandul la aparare.

S-a jucat fotbal pe bune, cu o echipa a Barcelonei mult peste cea a lui Juventus. Nu doar pe hartie, ci si pe teren, acolo unde conteaza cel mai mult. Datorita acestui lucru, probabil, nici Juventus nu s-a aparat in mod excesiv, omorand spectacolul.

Si uite asa am avut parte de o finala reusita, cu foarte mult fotbal, deoarece setea era mare, si patru goluri frumoase.

Primul a fost inscris de catre Ivan Rakitic, pentru Barcelona, in minutul 4, dupa care Juventus a egalat, in minutul 55, atunci cand nimeni nu se astepta, tinand cont ca spaniolii mai ratasera cateva ocazii importante pana atunci, prin Alvaro Morata, dupa care Barca a mai punctat de doua ori, in minutele 68 si 97, prin Luis Suarez si Neymar Junior.

Astfel, Barcelona a castigat meritat trofelul Champions League, dupa un joc superb. Cu toate acestea, nici Juventus nu a evoluat rau, punand umarul serios la spectacolul de pe teren, insa plusul de valoare din dreptul catalanilor a fost cel care a facut diferenta.

A fost o finala de Champions League reusita, insa nu una perfecta, deoarece nu exista asa ceva.

Arbitrul partidei, turcul Cuneyt Cakιr, mi-a lasat impresia ca nu s-a ridicat la nivelul acesteia, deoarece nu a acordat o lovitura de la unsprezece metri, la un hent in careul italienilor, si nu a sanctionat cu avertisment mai multe intrari dure ale jucatorilor celor doua echipe. Nu ca ar fi facut praf meciul, insa nici nu cred ca-i un arbitru nimerit pentru o finala de Champions League.

Pe langa micile sau marile probleme ale arbitrului, le-am avut si noi pe ale noastre. Pret de vreo sapte minute, pana si-au dat si cei de la TVR seama, m-am chinuit sa aud ce spun comentatorii de la fata locului. Se auzea ceva incet si cu ecou. Hai sa spunem ca nu ar fi in totalitate vina celor de la TVR, ca o fi fost vreo problema la fata locului, insa puteau macar sa intarzie un pic sunetul, sa-l sincronizeze cu imaginea, ca poate nu mai auzeam ca a dat Barcelona gol inainte sa si vad. Asta chiar tinea de ei. Nepoti, nepotisme, lipsa de profesionalism si un abonament pe care esti fortat sa-l platesti, indiferent daca urmaresti respectivul post sau nu.

Chiar si asa, toate aceste neajunsuri nu au reusit sa umbreasca fotbalul de calitate pe care l-am vazut.

Juventus – Barcelona: 1 – 3 si o finala Champions League care mi-a redat increderea in puterea fotbalului frumos.

Foto: Andres Iniesta – Instagram.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *