Finala mică a Campionatului Mondial de Fotbal: Brazilia – Olanda: 0-3

steag olanda

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Finala mică a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Brazilia – Olanda: 0-3

Olanda câştigă partida şi termină această ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, pe un onorabil loc trei. Brazilia nu a arătat nimic în această seară. Parcă a jucat mai rău decât a făcut-o în toate celelate partide ale acestei ediţii de Cupă Mondială, asta, probabil, şi din cauza înfrângerii usturătoare din meciul cu Germania. Nu au mai avut chef să practice fotbal, nu au mai avut nicio idee de joc. Fotbalul nu a mai fost plăcere, a fost un chin în această zi.

Nu cred că am mai văzut niciodată atât de multă tristeţe pe o arenă fotbalistică, aşa cum am putut observa înaintea startului acestui meci. Oamenii din tribune aveau, la propriu, lacrimi în ochi. Pe chipul fotbaliştilor brazilieni se putea citi amărăciunea. La fel şi pe cel al jucătorilor olandezi, de parcă nimeni nu dorea să se desfăşoare această partidă şi o făceau doar din pură obligaţie. Nici nu aveai impresia că te afli la finala mică a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, ci, mai degrabă, la o înmormântare. Nici nu avea cum să fie altfel, în ţara unde fotbalul este considerat o religie, iar aceasta a fost batjocorită în urma rezultatului din semifinale, atunci când Brazilia a fost eliminată din drumul ei către finală şi nu oricum, ci printr-un scor mai mult decât ruşinos.

Şi dacă asta nu era de ajuns, întâlnirea dintre Brazilia şi Olanda a fost întunecată şi mai rău, de nişte grave greşeli de arbitraj. Aşa este când nu aduci arbitri valoroşi, măcar la meciurile importante. Acest Campionat Mondial a fost unul al erorilor de arbitraj şi principala vinovată este F.I.F.A, cea care a făcut delegările într-un mod defectuos.

Prima repriză, ca de altfel tot meciul, a fost dominată de către olandezi, care au şi reuşit să înscrie primul gol destul de repede, în minutul 3 al partidei, autorul fiind Robin van Persie, care a executat un penalty acordat în mod eronat de către arbitru, deoarece faultul a început în afara careului, chiar dacă Arjen Robben a căzut în suprafaţa de pedeapsă. În plus, jucătorul care a faultat, căpitanul brazilienilor, Thiago Silva, trebuia să vadă cartonaşul roşu, în opinia mea, deoarece olandezul era în poziţie iminentă de a înscrie.

Al doilea gol al olandezilor, care a fost înscris de către Daley Blînd, în minutul 16, a venit tot ca urmare a unei grave greşeli de arbitraj, deoarece a fost offside în faza de până în el. Scorul la pauză a fost Brazilia – Olanda: 0-2.

A doua repriză a fost una tot a erorilor de arbitraj, brazilienii fiind dezavantajaţi la două faze în care trebuiau să primească penalty, pentru un henţ şi un fault în careul olandez, ambele la fel de clare.

Al treilea gol al Olandei a fost marcat în minutul 91, de către Georginio Wijnaldum şi „Portocala Mecanică” termină Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia pe podium, în mod meritat, chiar şi cu acele greşeli de arbitraj, deoarece a fost echipa mult mai bună.

Brazilia, gazda prezentei ediţii de Cupă Mondială, este umilită pentru a doua oară în câteva zile şi termină acest turneu final în genunchi, lăsându-şi fanii cu un gust amar pe care nu-l vor uita prea curând.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *