Fotbal fără reprize de prelungiri suplimentare

fluier arbitru

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Am văzut aseară meciul dintre Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, din Supercupa Ucrainei, unde câştig de cauză a avut echipa antrenată de Mircea Lucescu. Partida în sine nu a fost una extrem de spectaculoasă, mai ales că ambelor echipe le-au lipsit mulţi jucători importanţi, în special Şahtiorului, fiindcă nu ştiu ce impresar le-a promis că vor deveni liberi de contract, cu ajutorul situaţiei delicate în care se află Ucraina.

Dacă întâlnirea nu a fost una de prea mare efect, măcar frumoasele fete din tribune, unele dintre ele fiind îmbrăcate în haine tradiţionale ucrainene şi purtând pe cap coroniţe cu flori, mai îndulceau atmosfera.

Însă nu despre frumoasele fete din Ucraina vreau să discut, pentru că despre ele v-am mai scris pe aici şi nici în legătură cu rezumatul meciului, fiindcă nu am multe de povestit, ci despre o regulă foarte tare, care era aplicată în cazul în care cele două formaţii nu reuşeau să înscrie în minutele regulamentare de joc ale Supercupei: nu se mai jucau cele două reprize clasice de prelungiri suplimentare, a câte 15 minute fiecare, ci se trecea direct la executarea loviturilor de la 11 metri. Nu a fost cazul în această partidă, deoarece Şahtior a câştigat cu 2-0.

Foarte tare! Cred că ar trebui preluată această regulă în campionatul nostru şi, mai ales, în competiţiile internaţionale.

Dacă două echipe nu au fost în stare să se detaşeze una de cealaltă, în 90 de minute şi ceva, asta înseamnă, de cele mai multe ori, că am avut parte de un joc mult prea plicticos, prea tacticizat şi neplăcut. De ce să prelungeşti ceva ce este neplăcut?

În plus, la capătul minutelor regulamentare de joc, fotbaliştii sunt oricum sleiţi de puteri, resimt efortul depus. De ce să-i mai chinui încă o jumătate de oră, timp în care se pot accidenta, pot avea crampe şi nu mai sunt în stare de nimic, de multe ori nemaiputând nici măcar să execute penalty-urile aşa cum trebuie?

Aplicând această regulă, poţi face fotbalul mai combativ, poţi să-i determini pe jucători să încerce mai mult să înscrie, pentru că altfel se vor duce la loteria loviturilor de la 11 metri, acolo unde nimic nu-i sigur.

Am văzut câteva meciuri extrem de plicticoase la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, care au avut nevoie de cele două reprize de prelungiri suplimentare. Astfel de meciuri parcă nu se mai termină, mai ales dacă sunt programate la ore târzii, spectacolul putând fi salvat de această regulă.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *