Fotografiile mele nu sunt bune

Pozele pe care le pun pe blogul meu sunt fie productie proprie, fie provin de pe site-uri de fotografii care nu te obliga, prin regulamentul lor, sa citezi sursa si despre care am mai scris aici. Treaba cu citarea sau nu a sursei este importanta, pentru a nu iti umple blogul de linkuri.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Articolele de pe blog trebuie sa fie insotite de poze, poze comprimate, pentru a se incarca rapid, deoarece un site fara fotografii este unul fara sare si piper.

Cum am doar vreo cinci mii de fotografii realizate de mine, cele mai multe prin Bucuresti, se intampla destul de des sa apelez la acele site-uri de unde imi pot lua imagini care sa se potriveasca articolelor pe care le scriu pe aici. Dupa cum stiti, m-am gandit chiar sa fac un site unde sa incarca fotografiile realizate de mine, dar am renuntat din lipsa de spatiu. Ca nu or fi pozele mele opera de arta, insa este OK sa poti pune o poza pe site fara sa stai cu frica faptului ca iti va fi data jos de acolo, cu vreo plangere.

Dintre acele site-uri destul de multe care iti ofera fotografii gratuite, incarcate de catre utilizatori, Pixabay reprezinta o sursa destul de buna.

De cele mai multe ori, nu ma loghez pentru a descarca pozele, ci prefer sa introduc acel captcha solicitat pentru fotografiile realizate la rezolutie mai mare. Intri, introduci captcha si iti iei poza preferata.

Atunci cand te loghezi, iti apare un mesaj mare cat toate zilele, ca trebuie sa contribui si tu un pic la cresterea stocului de fotografii de pe site-ul respectiv. Mi se pare normal: daca tu iei poze de acolo, adauga si tu cateva fotografii pe care sa le poata descarca, utiliza, si alti membri. Adica mai si ofera cate ceva, nu doar lua de acolo.

Mai precis, trebuie sa introduci si tu minim zece poze, asa ca de inceput. Am stat, m-am uitat, m-am gandit si am incarcat si eu zece poze, la rezolutie maxima (16 Megapixeli) pentru a fi de ajutor comunitatii.

Ce credeti ca s-a intamplat?

Mi le-au refuzat! Ieri erau cinci refuzate, iar astazi au mai primit un mare “NU” inca doua. Nu imi pun mari sperante in cele trei ramase, deoarece se pare ca fotografiile mele nu sunt pe gustul membrilor comunitatii de acolo.

Fotografiile mele nu sunt bune

Asa ceva! Asta este umilinta!

Glumesc, deoarece stiu ca nici nu am aparatura necesara, ramanand la acelasi aparat bridge din 2014, si nici indemanarea unui fotograf profesionist. Probabil, cei de acolo, fotografi cu state vechi, au facut atac de cord cand mi-au vazut creatiile, insa eu nu am vrut decat sa ajut. Nu ma gandeam eu ca voi primi vreun premiu de excelenta, insa nici ca imi vor fi refuzate fotografiile.

M-am gandit doar ca voi contribui si eu acolo, deoarece, sa fim seriosi, Pixabay nu este vreun site de poze premium, precum Shutterstock sau iStock. Face parte dintre cele gratuite, asa cum este si Free Images (fostul Sxc) adica acestea contin poze bunicele, nu dintre cele mai bune. Probabil, fotografiile incarcate acolo au fost puse de fotografi care nu le-au putut incarca pe site-urile premium, deoarece au fost si ei refuzati la randul lor.

Asta inseamna ca, oficial, fotografiile mele nu sunt bune. Sunt naspa, cum s-ar spune. Comunitatea si-a spus cuvantul, iar aceasta a indicat cu degetul in jos, in sensul “sa i se taie capul”.

Daca nu sunt bune, altele nici ca mai pun, sa nu le irosesc timpul acordandu-mi tot felul de calificative nu tocmai de laudat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *