Furam poza de pe Cik.Ro, ca este de pe Google

Adrian Nitu furt poza facebook

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Asta este raspunsul pe care l-am primit pe Facebook, atunci cand am intrebat de ce: “Google”.

Pe cik.ro sunt atat poze gratuite, care nu sunt realizate de mine, despre care am scris aici, cat si fotografii care sunt realizate de mine.

Dupa cum ati observat, pe fotografiile facute de mine, adaug watermark. De multe ori am pus watermark mare, pe jumatatea pozei, iar, de curand, am pus un scris mai mic, sa nu va deranjez privirea.

Sunt si cateva poze pe care am uitat sa pun watermark, una dintre ele, cea in legatura cu votul de maine, fiind luata de catre Adrian Nitu si pusa pe contul lui de Facebook, apoi dat share in grupul “Romania”.

Chiar daca am uitat sa pun watermark, ea este tot o fotografie realizata de mine, pusa prima data la “Poza zilei” si dupa in articolul “Nu, nu merg să votez nici de data asta“.

Vedeti voi, nu sunt genul de om neintelegator, insa, pana acum, nu a venit nimeni, niciodata, sa-mi ceara vreo poza.

Mai mult de atat, ma gandisem cu putin timp in urma, sa pun undeva toate pozele realizate de mine in acest an, vreo 5000 la numar, pentru a avea acces la ele toti bloggerii.

Nu or fi ele opera de arta, insa atunci cand vrei sa scrii despre un anumit subiect, parca este bine sa adaugi si o poza, stiind ca nu iti va face nimeni reclamatie sa o scoti de pe site.

In plus, chiar daca nu sunt ele artistice, am depus ceva efort in realizarea lor. De exemplu, atunci cand le-am facut pe cele de pe Lacul Vacaresti, era o caldura insuportabila acolo. Pur si simplu te topeai in cazanul acela din beton, iti intra transpiratia in ochi, in timp ce inceram sa ocolesc boschetarii locului.

In legatura cu poza furata de catre Adrian Nitu de pe blogul meu, sunt nemultumit de doua lucruri.

Primul ar fi faptul ca era de ajuns sa treaca acolo un “Poza realizata de Adrian Tanase” sau “Poza luata de pe cik.ro”, fara link direct. Nu a facut asta. In schimb, el ii acuza pe astia care ne conduc de furt, in timp ce el fura de la mine, ca doar este poza de pe Google. Foarte tare!

In al doilea rand, atunci cand iei o poza dintr-o parte, ii modifici rezolutia si o mai comprimi o data, pentru a nu fi vazuta de catre Google drept continut duplicat. Oricum, Google stie cine si cand a postat pentru prima data fotografia.

De ce sa ceri voie cuiva sau sa precizezi cine a realizat poza, atunci cand o poti fura direct, dupa care vii cu raspunsuri neghioabe?

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *