Gazduire gratuita blog

lansoft gazduire gratuita blog

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Tot uitandu-ma in ce ape se mai scalda firmele romanesti de hosting, am dat peste oferta de gazduire shared a celor de la Lansoft Data.

Am zis sa arunc o privire mai atenta pe ceea ce au ei acolo, pentru ca imi place cum arata site-ul lor, si, mai ales, cum se incarca. Au un site simplu, exact pe gustul meu.

In plus, au niste preturi decente pentru hosting shared, spatiu mai mult decat suficient si gazduire gratuita pentru bloggeri.

Iata cum arata oferta de gazduire gratuita blog:

1. Spatiu: 10 GB – suficient si chiar mai mult decat ofera multe alte firme, cu plata.

2. Trafic: 50 GB – suficient pentru un blog bine optimizat si care nu are foarte multi vizitatori.

3. FTP: 1 cont

4. Baze de date: o singura baza de date, pentru un blog.

5. Subdomenii: 0

6. Domenii parcate: 0

7. Fara suport telefonic: nu ai nevoie de asa ceva, mai ales pentru un blog. Lucrurile tehnice sunt, uneori, mai usor de explicat in scris, decat la telefon.

Asa arata oferta de pe site, insa pe mine ma intereseaza mult mai multe lucruri, pe care majoritatea firmelor de hosting se feresc sa le publice, din diferite motive. De cele mai multe ori, pentru ca ofera prea putine resurse. De asta trebuie sa soliciti mai multe informatii, inainte de a te decide unde sa-ti gazduiesti blogul, pentru ca „nelimitat” vezi peste tot si dupa te intrebi de ce ti se incarca greu site-ul.

Iata si alte lucruri care conteaza cu adevarat, atunci cand discutam despre gazduire, pe care le-am aflat pentru voi:

1. Optiunea de back-up este activa in CPanel. Sunt unele firme care blocheaza aceasta optiune, in incercarea de a va face sa ramaneti la ele. Am auzit de cazuri in care clientii au fost pusi sa plateasca pentru a putea primi back-up-ul. Altii, care sunt de buna-credinta, o blocheaza pentru a nu consuma resurse (banda Internet, hardware). Personal, consider ca aceasta optiune ar trebui sa ramana activa in toate cazurile, pentru a-ti face usor back-up, in ideea de a nu pierde date importante.

2. Limita de memorie: 512 mega – memorie suficienta cam pentru orice blog personal. Mai multa decat ofera destule alte firme de gazduire, cu plata.

3. Procese maxime simultane: 64 – trebuie sa ai un blog cu foarte multi vizitatori pentru a avea nevoie de mai mult. La fel, multe firme de gazduire nu ofera nici macar o treime.

4. Conexiuni maxime baza de date: 32 – un numar maxim de conexiuni la baza de date, suficient.

5. CPU maxim: 25%

Desigur, daca ai nevoie de resurse mai multe, poti oricand sa treci la un pachet de tip „business”.

Va scriam ca site-ul lor se incarca rapid, ceea ce este destul de normal, mai ales ca, probabil, este pus pe un server dedicat, insa am verificat si un blog gazduit gratuit de catre ei (Alexandrescu Daniela) si se incarca la fel de repede.

Am dat tracert, am dat ping si totul este in regula. Timp de raspuns minim fata de mine (1 ms) si rute putine (6). Vad ca au legatura cu Prime Telecom.

In plus, am vazut ca gazduiesc site-ul pepsi.ro.

Personal, nu-mi plac ofertele de gazduire free, pentru ca nimic nu-i gratuit in aceasta lume. Licentele costa mult (ex CPanel) banda Internet la fel, hardware-ul este scump, energia electrica nu-i ieftina, angajatii trebuie platiti, firma trebuie sa faca profit etc De asemenea, nu-mi plac nici ofertele de gazduire nejustificat de scumpe, adica resurse putine si preturi astronomice. Si cand discutam despre hosting trebuie sa existe un anumit echilibru. Oferta Lansoft imi pare destul de echilibrata.

Desigur, daca esti la inceput sau nu doresti sa platesti pentru gazduire, poti opta pentru hosting gratuit blog, insa daca vrei mai mult spatiu, poti alege unul dintre planurile cu plata, mai ales ca nu sunt scumpe. Plata se face pe minim trei luni, iar preturile nu includ TVA. Un IP dedicat costa 1 euro/luna.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *