Gluma zilei: Codruţa Kovesi este cea mai curajoasă femeie din România

Codruţa Kovesi, Procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, este cea mai curajoasă femeie din România, cel puţin asta afirmă reprezentantul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Duane Butcher, care i-a şi oferit acesteia premiul cel mare în cadrul evenimentului denumit “Gala Femei Curajoase din România”, conform ştiri.tvr.ro.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Este prima dată când are loc acest eveniment în România, deşi el a fost înfiinţat de către Departamentul american de Stat încă din anul 2007, sub denumirea „Femei curajoase din întreaga lume”.

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei, Duane Butcher, a mai precizat următoarele, potrivit ştiri.tvr.ro:

„Cred că nu este nicio îndoială că România a făcut progrese extraordinare în privinţa statului de drept. Suntem foarte mândri de asta. Unul dintre motivele pentru care procurorul Kovesi a primit premiul este progresul uimitor făcut de România. Suntem foarte mândri de ea. Suntem uimiţi de rolul jucat de femei în reformarea sistemului judiciar din România”.

Această afirmaţie, în legătură cu faptele de vitejie ale respectivului procuror, ar fi avut toate şansele să fie una reală şi de apreciat, cu o singură condiţie: justiţia să fie aplicată pentru toţi, nu numai într-o singură direcţie.

Nu am nicio urmă de îndoială că toţi cei care au fost, în ultimul timp, în atenţia organelor de anchetă sunt vinovaţi, însă până şi un nespecialist ca mine în ale politicului nu poate să nu observe că totul este îndreptat exclusiv asupra membrilor unui partid, în timp ce de cealaltă parte a baricadei curge numai miere şi lapte.

În astfel de condiţii, atât premiul cât şi laudele aferente acestuia, nu reprezintă altceva decât o glumă… una destul de nereuşită.

indicator sens unic

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *