Glume noi, de scris pe blog

Iata cateva glume noi, pentru mine, auzite pe la prieteni sau citite pe Internet:

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

1. In Siria si Irak, sloganul coalitiei internationale care lupta impotriva SI, este “One mission, many nations – O misiune, multe natiuni”.

One mission, many nations - O misiune, multe natii

Rusii, in gluma, au spus ca sloganul lor este “One nation, many missions – O natiune, multe misiuni”.

Asta cu referire la faptul ca Rusia chiar a bombardat, zi si noapte, pozitiile teroristilor din Siria, in timp ce coalitia internationala, in frunte cu Statele Unite, mai mult s-a facut ca lupta impotriva SI, zic unii.

Chiar a fost o situatie haioasa, atunci cand Franta a folosit intr-o stire un videoclip care apartinea rusilor, cu lovituri aeriene impotriva teroristilor si au spus ca este al lor, deoarece francezii nu prea aveau material disponibil.

O alta situatie amuzanta a fost atunci cand americanii le trimiteau biletele din avion tiristilor care furau petrol din Siria, pentru a-i avertiza ca urmeaza sa le fie bombardate camioanele. Acei soferi nu faceau parte din SI, dar atunci cand lucrezi pentru teroristi, devii complicele acestora.

Unii s-au facut mult timp ca-i ataca pe teroristi, pentru ca sunt mult prea multe si diferite interese in zona, pentru a iesi ceva serios.

O astfel de organizatie nu inflorea niciodata, daca nu era lasata. Daca nu era lasata sa fure petrol din Siria si sa-l vanda in alte tari, contra bani, arme si alte astfel de lucruri.

Nimeni nu a vazut acele convoaie uriase de camioane care transportau petrol, nimeni nu a vazut pentru mult timp acele convoaie de sute de masini ale SI.

Daca acea coalitie internationala chiar isi punea mintea cu SI, acestia erau evaporati in scurt timp, insa mai mult s-au facut ca-i ataca.

Explicatia este simpla: chiar daca Statele Unite si Rusia nu s-au infruntat militar niciodata direct, mereu s-au batut prin altii.

In Siria, Statele Unite si restul tarilor aliate ii inarmeaza pe “moderati”, iar Rusia este de partea dictatorului Bashar al-Assad. Ambele gresesc, pentru a-si mentine influenta in zona.

Statele Unite pentru ca de cele mai multe ori armele trimise de ei catre opozitia din Siria pica in mainile teroristilor, fie direct deoarece “moderatii” dezerteaza, fie indirect, atunci cand acestea sunt luate cu forta. Este de discutat si ce fel de opozitie este aia formata din mercenari straini, care nu au absolut nici o treaba cu Siria. De fapt, sunt enorm de multe lucruri de scris aici, mult prea complicate si greu de digerat pentru a fi dezbatute.

Rusia greseste pentru ca-l apara pe al-Assad, pentru a-si mentine influenta in zona, o influenta pretioasa, atat din punct de vedere economic, precum si militar. Greseste, deoarece eu nu cred in mitul dictatorului bun, asa cum se incearca portretizarea presedintelui Siriei. Nu exista dictatori buni, acestea sunt minciuni. Oricat de bun ar fi un dictator, mereu acesta se inconjoara de oameni care-i asigura dictatura, prin orice fel de mijloace.

Cu toate astea, al-Assad este un ingeras, in comparatie cu SI.

Asta inseamna ca SUA nu au absolut nici un interes de a lupta pentru a-i ajuta pe rusi si pe Assad, dorind in continuare sa-si sustina propriile forte, iar rusii nu au de ce sa lupte de partea americanilor, deoarece interesele lor sunt total diferite. Siria a fost impartita intre americani si rusi.

Ca de obicei, aceste decizii pur politice ale tarilor importante ii afecteaza cel mai mult pe cetatenii Siriei. Nimeni nu se gandeste la acestia, deoarece interesele in acest conflict sunt mult prea mari.

Iar asta nu mai este o gluma, este o tragedie. Acestea sunt chestii vazute, citite, de-a lungul timpului pe LiveLeak, pe Yahoo News si asa mai departe.

2. Revenind la lucruri mai vesele, deoarece situatia din Siria doar una amuzanta nu este, hai sa va mai spun o gluma auzita pe la prieteni:

Se spune ca o doamna avea un caine atat de batran, incat il ducea cu roaba la poarta sa latre.

Scurta si buna gluma. Cum sunt eu o persoana vesela, atunci cand nu am probleme foarte mari, imi imaginez toata situatia.

3. O gluma usor rasista, insa, daca esti alb, poti spune glume rasiste cu albi. Cel putin asa cred.

Ce reprezinta mai multi albi intr-un lift, care sunt incaltati cu bocanci galbeni?

Un pachet cu tigari.

Gluma citita tot pe LiveLeak.

4. Steaua va castiga astazi meciul cu Manchester City, ca doar sunt 11 fotbalisti, contra 11 fotbalisti.

Asta este alta gluma buna, care se va adeveri peste cateva ore.

5. De teama de a nu fi prinsi ca se uita la videoclipul Deliei, “1234 (Unde dragoste nu e)”, mai multi adolescenti le-au spus parintilor, atunci cand au fost intrebati ce fac in acel moment, ca vizioneaza filme pentru adulti.

Cam atat pentru ziua de azi. Mai multe, cu alta ocazie, cand imi aduc aminte de ele sau am mai multa inspiratie.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *