Graba si deciziile gresite

Graba si deciziile gresite

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Omul este tentat de multe ori sa se grabeasca si tocmai din aceasta cauza, sa ia niste decizii gresite, pe care altfel le-ar fi judecat daca judecata asupra intamplarilor s-ar fi realizat calm si de o maniera care sa nu lase loc unor erori de gandire. Ne grabim in viata pentru ca asa este lumea moderna in care traim. Nimeni nu sta la rand, toti vor sa intre prin fata, toti doresc sa ajunga primii la un lucru, toti vor sa grabeasca lucrurile mai mult decat este necesar, indiferent de orice. Poate uneori este bine si graba te face sa iei decizii bune, sa prinzi oportunitati pe care altfel le-ai fi ratat, insa sunt si multe cazuri in care faptul ca te grabesti face mai mult rau decat bine.

Se spune ca lucrurile facute in graba nu au o durata de existenta prea mare si tind sa dau dreptate acestor cuvinte. Pe de alta parte cine iti garanteaza ca daca stai sa judeci cum trebuie niste fapte pe care doresti sa le realizezi, vei avea si succes? Nimeni, insa probabil rata deciziilor corecte, luate atunci cand judeci pe indelete un lucru, este mai mare decat cea a erorilor realizate cand gandesti lucrurile pe fuga.

Deciziile gresite din viata noastra pot fi luate si daca ne grabim si daca nu o facem. Consider ca aceste raspunsuri ale noastre la factorii din jur tin mai mult de destin decat de destindere. Dupa cum scriam mai sus, nimeni nu ne poate garanta ca o decizie luata dupa multa judecata, este si corecta, insa daca este gresita, vom suporta consecintele ei si regretul permanent de a nu fi luat-o pe calea cea dreapta.

In concluzie, imi doresc sa judecam cu totii lucrurile la rece, atunci cand suntem calmi si responsabili, pentru a lua deciziile optime, care ne vor scuti de multe suferinte, necazuri si regrete pe viitor.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *