Greselile pe care le facem iar si iar

Greselile pe care le facem iar si iar

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Suntem oameni, iar asta inseamna ca suntem supusi greselii. Gresim in fiecare zi, chiar si fara sa ne dam seama. Gresim atunci cand trecem pe langa o persoana care are nevoie de ajutor si ne facem ca nu o vedem, desi noi am fi singurii care ar putea sa-i ofere un ajutor imediat, unul care poate insemna diferenta dintre viata si moarte.

Aici nu ma refer la oamenii care si-au facut o ocupatie din a cersi si care pot munci fara probleme, insa care nu doresc sa faca acest lucru, pentru ca ei considera ca-i mult mai usor sa stai si sa intinzi mana, decat sa mergi la munca. Nu, nu despre ei este vorba, ci despre acei oameni care se afla intr-o situatie disperata.

De exemplu, niste batrani care au muncit toata viata lor, insa printr-o conjunctura nefavorabila lor, au ajuns in strada, la o varsta care nu le mai permite sa munceasca. Acestia sunt despre care spun ca gresim atunci cand nu-i ajutam, atat cat putem fiecare. Trebuie sa ne gandim la acei oameni ca la bunicii sau parintii nostri, sau chiar la propria persoana, pentru ca i se poate intampla oricui sa ajunga intr-o situatie atat de neplacuta.

Acestea sunt greseli pe care noi toti le facem, daca nu avem suficienta intelepciune sa ne gandim si la altii, nu doar la binele nostru. De multe ori suntem grabiti si trecem pe langa astfel de cazuri, fara sa le vedem. In alte situatii le vedem si chiar putem sa ajutam, insa nu dorim. Trebuie sa ne schimbam perceptia asupra vietii si modul in care ne alegem prioritatile.

Trebuie sa incepem sa ne gandim si la altii, carora le este tare greu si ar avea nevoie de ajutorul nostru, nu doar la noi. Tot din seria greselilor pe care oamenii le fac, pot fi date multe alte exemple, unele la fel sau mai putin grave. De exemplu, gresim atunci cand iubim pe cineva, insa ne este teama sa avem de a face cu astfel de sentimente de dragoste si fugim din calea lor. In acest fel gresim pentru ca ne ranim atat pe noi, cat si pe acea persoana careia ar trebui sa-i oferim toata dragostea noastra.

Gresim cand le spunem vorbe urate celor din jurul nostru, gresim atunci cand nu tinem cont de dorintele prietenilor, familiei noastre, gresim atunci cand suntem nervosi si luam decizii in graba, gresim atunci cand nu incercam sa ne schimbam in niste persoane mai bune decat suntem.

Oamenii gresesc in tot felul de maniere, iar aceste greseli nu vor putea fi oprite niciodata, poate doar rarite ca intensitate si numar. Nu este de ajuns doar sa spui ca esti om si ca poti gresi, ci trebuie sa faci ceva in sensul asta, pentru a nu mai repeta greselile trecutului, deci pentru a nu mai face unele noi. Se spune ca oamenii din greseli invata.

Uneori este asa, alteori nu. Unii chiar invata din greseli, in timp ce alti oameni vor continua sa le faca, in mod constient sau nu. Calea de a renunta la a mai face greseli, macar pe cele voite, este sa devenim niste persoane mai bune, unele care cauta sa aduca bunatate in jurul lor, nu rautate.

Sper sa fiti cu totii doar niste persoane bune si sa raspanditi aceste sentimente in jurul vostru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *