Grigore Cartianu îşi permite să o jignească pe Draga Olteanu-Matei

Grigore Cartianu îşi permite să o jignească pe uriaşa actriţă a comediei româneşti, Draga Olteanu-Matei, fiindcă aceasta a avut „tupeul” nemăsurat de a-şi expune în mod public părerea dumneaiei, în legătură cu Traian Băsescu, despre care a spus, printre altele, că este o persoană în stare să declanşeze un război civil.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Lăsând la o parte că-s în totalitate de acord cu spusele îndrăgitei noastre actriţe, ba mai mult, cam acelaşi lucru l-am scris şi eu pe aici despre Traian Băsescu, este incredibil faptul că o persoană poate fi jignită în anul 2014, în România, pentru o opinie exprimată într-un mod civilizat. Şi aici nu vorbim de orice persoană, ci despre una care a făcut mereu cinste ţării noastre, din domeniul culturii, cel prin care se identifică o naţiune.

Iată ce jigniri i-a adus, printre altele, Grigore Cartianu pe pagina acestuia de Facebook: „Doamna teatrului românesc pare să fi devenit Doamna prostiei absolute.”

Dacă ţara noastră, în opinia mea, nu a avut niciodată parte de nişte regizori imenşi, care să ne stârnească emoţii puternice, aşa cum sunt cei de prin afară şi aici mă refer la Steven Spielberg, Martin Scorsese, James Cameron, Quentin Tarantino, Roman Polanski, Francis Ford Coppola şi aşa mai departe, în schimb, România nu a dus niciodată lipsă de actori de talie mondială, care ar putea oricând să se bată de la egal la egal, sau chiar să-i întreacă, pe „greii” din străinătate.

Ei bine, printre aceşti actori geniali ai României, se numără şi Draga Olteanu-Matei, pe care trebuie să o preţuim în fiecare clipă a vieţii noastre, să o respectăm, nu să o jignim.

Aici nici măcar nu a fost vorba de un conflict personal, în care un om a cedat sub impulsul nervilor şi a ales să se manifeste într-un fel care nu îi face cinste. Aici a fost ceva gândit, care nu avea legătură cu persoana celui care şi-a permis să scrie acele cuvinte jignitoare.

Grigore Cartianu nu a înţeles nimic din toţi aceşti ani de democraţie. Nu a înţeles că oamenii pot avea păreri diferite, exprimate într-un mod decent, pe care poţi să le combaţi, dacă nu eşti de acord cu ele, tot într-un fel cuviincios.

Grigore Cartianu este cel care cerea respect, atunci când Giovani Becali îi spunea că pute, în emisiunea „Naşul”, de la B1 TV. Habar nu am dacă Becali se referea la lucruri fizice sau morale, însă cert este că treburile nu sunt în regulă cu această persoană. Nu poţi cere respect, dacă tu nu-l oferi!

Grigore Cartianu, cel puţin din punctul meu de vedere, nu este vreun reper de moralitate, valoare, în ţara noastră şi nici nu are vreun condei care să te dea pe spate şi să te facă să spui că poate a avut o rătăcire de moment, însă poţi să încerci să treci peste toate aceste lucruri pe care le greşeşte, deoarece şi el este om supus erorii, ca noi toţi.

Cred că avem şi noi partea noastră de vină, pentru că băgăm în seama oameni pe care ar trebui să-i lăsăm să-şi exprime frustrările undeva acolo la ei în întuneric, nu să-i promovăm toată ziua, însă sunt cazuri când chiar nu poţi să asişti pasiv la degradarea morală în care se zbate societatea românească.

Grigore Cartianu Facebook

Print screen: Grigore Cartianu Facebook

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *