Gripa zilelor noastre parca nu mai vrea sa plece

Am observat o treaba: ca in preajma sarbatorilor de iarna racesc in fiecare an. Si nu o raceala mica, ci una care stii ca se va intinde si dupa Anul Nou.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Asa crezi, prima data, ca este o raceala pe care o vei dovedi ca inainte: prima data cu niste ceaiuri si fructe, plus imunitatea ta, dupa cu niste paracetamol sub forma de Coldrex cu miere si lamaie, ca tot este un medicament facut de cei care produc si Augmentin, deci ar trebui sa fie de calitate.

Cand vezi ca dupa cinci sau sase zile nu trece nici asa, incerci cu antibiotice (penicilina V) in speranta ca starea de rau si tusea care parca nu te mai lasa, se vor opri. Antibioticul are efect asupra tusei, mai ales daca te incumeti sa-l sugi, cu toate ca gustul ala amar este greu de suportat si mai stii si ca trebuie glicerina pentru bubele care or sa-ti apara pe limba. Dar asta este, stai si induri, in speranta ca te faci bine pana in sarbatori.

Chiar daca antibioticul este bun in cazurile in care raceala nu trece dupa cinci zile si discutam despre gripa, parca nici el nu mai are un efect la fel de puternic, asa cum se intampla in trecut.

Inainte, era de ajuns sa iei niste paracetamol romanesc si erai sanatos iar dupa cateva zile. Acum, mai ales dupa ce vezi pe la americani ca au aparut bacterii rezistente la toate antibioticele cunoscute, te gandesti ca in viitorul destul de apropiat este posibil sa mori de la o simpla raceala sau gripa.

Acum stai bolnav cateva saptamani de zile, cu febra, durere de cap si, cel mai rau, tuse.

Tusea nu trece cu bomboanele cumparate de prin farmacii si am luat multe tipuri. Singurul lucru fara reteta, care are efect puternic asupra tusei, este siropul de patlagina, insa si aici trebuie sa ai grija, pentru ca unele poarta doar denumirea, nu au si efect.

Am luat sirop de patlagina de la Biofarm si are exact gustul si efectul din copilarie. Scrie ca efectul tine opt ore, daca iei 10 ml, folosind masura din interiorul cutiei, si asa este. Opt ore nu mai ai probleme cu tusea. Din pacate, am luat si alt sirop, nu mai retin firma, care avea un gust de apa cu zahar, ceva diluat, si nu avea absolut nici un efect. Il luai acum si peste un minut tuseai iar.

Bine ca a trecut, insa parca vrea sa apara alta. Si nu doar in cazul meu, vezi oameni tusind peste tot.

Avem o imunitate din ce in ce mai slaba, din cauza realitatii zilelor noastre si apar virusi (virusuri) din ce in ce mai rezistenti.

Sa ne citim, cat inca mai traim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *