Gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant

armata irakiana

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Am tot văzut că se discută în ultimele săptămâni despre luptele care se dau în Irak, între forţele de ordine instalate şi recunoscute de către occidentali, care sunt conduse de către şiiţi şi Gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant, care este alcătuită din sunniţi.

Membrii grupării Statul Islamic în Irak şi Levant au cucerit mai multe oraşe importante din Irak şi se îndreaptă către capitala Bagdad. În drumul lor până acolo, se tot spunea pe la noi că au fost nemiloşi şi i-au omorât pe toţi cei pe care în primă fază îi luaseră prizonieri, adică militarii irakieni care s-au predat, după care le-au luat şi echipamentele oferite de către americani (armament, Humvee-uri etc).

Nu înţeleg cum nişte oameni antrenaţi să se lupte, se pot preda ştiind că vor fi omorâţi. Să spunem că le-a fost atât de frică, încât au ajuns să facă gestul ăsta, dar şi mai mult nu înţeleg cum stăteau câteva zeci de militari în şanţuri şi erau omorâţi, fără să încerce măcar să lupte, să scape. Nu erau legaţi, nu erau încătuşaţi. Bine, dacă întreprindeau ceva, probabil, mulţi dintre ei tot erau ucişi, însă poate mai şi scăpau câţiva, dacă o luau la sănătoasa. Aşa, ce şanse ai dacă nu ripostezi deloc? Nu vreau să judec, deoarece nu am fost pus într-o situaţie atât de cumplită, însă aşa de mare să fie panica, încât să nu mişti un deget, în timp ce unii te împuşcă?

Sau se gândeau că scapă onorabil cu un glonţ în cap, ştiind că dacă ar încerca să lupte, ar fi fost posibil ca membrii S.I.I.L să folosească vechiul şi ruginitul cuţit al grupării, în locul pistolului-mitralieră?

Astea erau doar poze, puse pe tot felul de site-uri, în care puteai vedea militari aşezaţi în şanţuri şi Kalaşnikoave folosite asupra lor, însă cum tot se insista pe la noi prin presă că S.I.I.L sunt nişte luptători feroce, de care până şi alte grupări se tem, am devenit şi mai curios şi astfel am găsit pe Internet un videoclip realizat recent de către aceştia, care are o oră şi ceva, filmat la calitate HD, cu GoPro.

Filmarea începea cu nişte drive-by shootings, în care maşina grupării S.I.I.L se apropia pe autostradă de cealaltă maşină pe care o aveau în vizor, se punea paralel cu ea şi începeau să tragă în aceasta, folosind pistoale-mitralieră Kalaşhnikov. Evident, erau măcelăriţi cei din interior şi dacă te gândeşti că printr-un noroc putea scăpa cineva, nu-i aşa deloc, deoarece membrii grupării opreau maşina şi se asigurau că i-au omorât pe toţi din celălalt vehicul, trăgând încă vreo câteva focuri în ei.

Faza care m-a impresionat, la o astfel de acţiune, a fost când unul dintre ocupanţii maşinii luate la ţintă, a încercat să scape, fugind pe câmpul din apropiere. Militarii S.I.I.L au oprit să vadă dacă i-au omorât pe ceailalti din autoturism, după care au plecat cu maşina pe câmp, în urmărirea celui care fugise. Fugarul mai avea câţiva metri până la un zid care împrejmuia o casă, un adăpost, o bază militară, nu ştiu ce era şi a luat proasta decizie, gândindu-se probabil că va fi ajuns până la acea locaţie, să-şi schimbe direcţia de alergare înspre dreapta, adică acolo unde era tot câmp, cu zero şanse de a scăpa. Au tras câteva gloanţe în el, din interiorul maşinii, până l-au pus la pământ, după care au venit lângă acesta şi au descărcat un întreg încărcător în el.

Trebuie spus că toţi cei pe care îi urmăreau, nu erau civili. Erau militari, oficiali irakieni, fiindcă îi arătau într-o poză unde îşi exercitau funcţiile.

Au urmat nişte blocaje rutiere, unde cei din S.I.I.L se puneau pe şosea, opreau maşinile şi începeau să verifice pe un laptop actele celor care circulau pe acolo, asta până când identificau persoanele căutate, care erau scoase din autoturisme şi împuşcate.

Pe lângă asta, videoclipul mai conţinea şi luptele date pentru a cuceri o bază irakiană, unde au făcut o spărtură în zidul clădirii pe care doreau să o ia în stăpânire şi au tras de la câţiva metri, prin acel spaţiu mic, cu un lansator de rachete.

În rest, filmarea mai avea scene cu autovehicule militare aruncate în aer cu ajutorul unor dispozitive explozive artizanale (I.E.D), militari omorâţi de lunetişti, decapitări şi aşa mai departe.

Nu o să pun link înspre videoclip, nici nu voi scrie denumirea acestuia, deoarece motivele sunt evidente şi nu-i recomandat celor foarte sensibili. Dacă depuneţi efortul de a-l vedea, înseamnă că asta vreţi, însă aveţi grijă ce vă doriţi.

Foto: DVIDSHUB

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *