In Romania, specialistii in reptile sunt rari. Cat costa sa-ti clonezi animalutul

broasca testoasa florida gat umflat

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

In urma cu vreo luna si jumatate, Bubu, broscuta mea testoasa de Florida, s-a imbolnavit. I se umflase gatul rau, dupa cum puteti vedea in fotografia de mai sus si nu mai putea sa manance. Dupa ce ca aveam probleme cu tata, doar de asta nu mai aveam nevoie, sa aiba probleme si animalutul casei, la care tinem cu totii. Inclusiv tata, care se joaca in fiecare zi cu el. Mi s-a rupt sufletul cand l-am vazut asa.

A doua zi dupa ce am observat ca i s-a umflat gatul, am fost cu el la un doctor veterinar, deoarece in ziua in care am observat ca nu-i bine, era deja tarziu pentru a-l mai duce acolo. Doamna doctor, o persoana foarte draguta, l-a intors pe toate partile si ne-a spus ca ea nu considera ca-i vreo infectie, ci crede ca s-a sprijinit cu gatul in platforma acvariului, cea pe care se urca sa se odihneasca, pentru ca nu a putut sa se urce usor pe ea, neavand suficienta apa.

Ne-a mai spus si ca nu-i specialist in reptile, si ca deocamdata sa-i dam vitaminele A si E, dizolvate in putina apa, iar daca nu-si revine, ne va indruma catre un doctor de specialitate.

I-am pus vitaminele A si E, in mai putina apa decat de obicei, asa cum mi s-a spus si a doua zi Bubu si-a revenit. I s-a dezumflat de tot gatul si a inceput sa manance. Acum, ca o fi fost de la faptul ca se sprijina cu gatul in platforma atunci cand vrea sa urce pe ea, sau ca s-a constipat de la niste peleti pentru broaste testoase, pe care i-a consumat cu niste zile in urma, asa cum am mai citit pe unele site-uri ca se poate intampla, habar nu am, eu eram fericit ca Bubu si-a revenit.

In urmatoarele zile i-am dat gammarus si pureci de apa sa manance, pentru a-i putea inghiti mai usor, iar peletii i-am aruncat. Dupa ce si-a revenit complet, am inceput sa-i dau iar sa manance si peste, care-i place foarte mult.

Cat timp Bubu a fost bolnav, am cautat mult pe Internet un doctor specialist in reptile si am observat ca sunt foarte putini, pe la clinici mari, deci care probabil si costa mult. Asta cred ca este o problema in tara noastra, pentru ca nu sunt singurul care are drept animalut de companie o reptila, iar daca acesta se imbolnaveste este bine sa stii ca poti apela la cineva care chiar se pricepe sa-l faca bine. Majoritatea doctorilor veterinari de la noi se pricep la catei si pisici, pentru ca ei sunt clientii lor obisnuiti.

Lasand deoparte problema lui Bubu, am aruncat o privire pe site-urile care cloneaza animale, pentru a vedea cat costa acest procedeu. Nu, nu sunt de acord cu el, pentru ca si daca-i ADN din ADN-ul lui, tot nu mai poti spune ca este acelasi animal. Este doar “poleiala”, nu si “interiorul”.

Am gasit un astfel de site (Viagen Pets), care cloneaza animale, insa preturile sunt unele imense pentru tara noastra: 50,000 de dolari, daca doresti sa-ti clonezi cainele si 25,000 de dolari, daca vrei sa-ti clonezi pisica. Pentru ca doar caini si pisici cloneaza momentan aceasta companie. Mult si nu cred ca ar fi tocmai potrivit sa faci asta.

Cel mai bine este sa-ti iubesti animalutul si sa ai grija de el cat este in viata, iar dupa sa-ti amintesti cu drag de el, apeland si la cate o fotografie, daca memoria incepe sa mai dea rateuri.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *