Interventia francezilor este una mult prea lenta

trupe speciale Charlie Hebdo

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Interventia autoritatilor franceze, in cazul atacatorilor de la Charlie Hebdo, este una mult prea lenta. Nu cred ca am mai vazut niciodata o astfel de operatiune care sa se desfasoare cu viteza melcului, tinand cont de numarul redus al teroristilor.

Au adus la fata locului o multime de oameni special antrenati pentru a interveni rapid, au adus chiar si un tanc, au intarziat aterizarea unui avion care venea din Romania si, de ore bune, tot nu au facut nimic. Ma mir ca nu au venit si cu o bomba atomica.

Parca ma uit la Asterix si Obelix, atunci cand o armata intreaga tremura sub scuturi de frica celor doi gali, doar ca aici este o situatie cat se poate de reala, iar teroristii nu au acea magica licoare, care sa le dea puteri supranaturale. Nici nu sunt simpatici, precum cele doua personaje.

Desigur, situatia nu este una facila si este usor sa scrii din fata calculatorului, insa aceasta reactie mult prea greoaie a condus inspre o alta luate de ostatici si lucrurile pot deveni din ce in ce mai complicate, in cazul in care nu intervin cat mai repede.

Daca se intampla asa ceva in Statele Unite, Rusia, Brazilia sau alta tara in care se petrec relativ des astfel de evenimente violente, care presupun arme de foc, cred ca reactia era una mult mai rapida si in forta, indiferent de consecinte.

Nu m-ar mira faptul ca toata aceasta asteptare prelungita sa fie ca urmare a vreunei decizii politice, pentru ca fortele speciale franceze nu cred ca sunt fricoase, ci, mai degraba, par sa astepte ordinul de a interveni.

Ma uit de ore bune la tot ceea ce se intampla in legatura cu acest caz, mai intai pe la televiziunile romanesti, acum pe Euronews, live pe YouTube si nu pare ca situatia se va incheia prea curand. Deocamdata, imi doresc sa nu mai apara si alte probleme de acest gen si ostaticii sa scape cu bine, pentru ca ma gandesc la faptul ca este ingrozitor sa te afli intr-o astfel de postura in care nu mai esti sigur daca vei apuca ziua de maine. Asta mai ales daca luam in seama si faptul ca atacatorii fac parte din SIIL si au anuntat de mult timp ca nu doresc sa negocieze cu autoritatile, fiind pregatiti atat sa moara ei, cat sa mai ia si alte persoane nevinovate dupa acestia.

Pe langa toate aceste probleme grave din viata reala, au aparut si unele mai putin importante, pe Internet, acolo unde hackerii gruparii SIIL au spart mai multe site-uri care apartin autoritatilor franceze si au postat tot felul de mesaje in legatura cu Charlie Hebdo si Franta, conform Business Insider.

Print screen: Euronews – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *