Interventiile stangace ale unor doctori prezenti la diverse competitii sportive

Ca la orice eveniment sportiv serios, care se respecta si respecta legea, si la Campionatul European de Baschet 3 la 3 a fost prezent un echipaj medical care ar fi trebuit sa le acorde sportivilor primul ajutor, in caz de nevoie.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

In cadrul unor astfel de gale se pot intampla destule lucruri neplacute, iar daca ar fi sa ma refer strict la 3×3 EuroTour, pe langa meciurile de baschet, au existat si tot felul de demonstratii, precum cele de slam dunk, unde participantii se puteau accidenta destul de usor.

slam dunk 3x3 eurotour 2016

Din fericire, nu la demonstratia de slam dunk au fost probleme, ci chiar in cadrul meciurilor de baschet 3 la 3. Pentru ca exista multe ambitii, iar in focul luptei il poti lovi intentionat sau nu pe adversar. Au existat destule lovituri fara intentie, in urma carora baschetbalistii au intinsi pe podea, in asteptarea medicului, la fel cum am vazut si o lovitura intentionata aplicata adversarului, in semifinala dintre echipele masculine ale Rusiei si Sloveniei, atunci cand un rus i-a aplicat un pumn adversarului, nervos ca echipa lui pierdea partida.

Chiar si in meciurile fetelor au existat ceva raniti. De exemplu, in partida dintre Romania si Belgia, o belgianca s-a ales cu un ochi vanat. Dupa meci, s-a asezat in tribune si suferea in liniste, in timp ce-si tinea niste cuburi de gheata la ochi. Nu a venit nimeni, dupa meci, sa o intrebe de sanatate, iar aici ma refer la cei care erau acolo tocmai pentru asa ceva, deoarece ai ei au mai trecut pe le ea. Se vedea ca o doare, ca sufera, insa degeaba, pentru ca doctorul roman avea probabil alte treburi.

sportiva belgia lovita ochi

Daca la ea nu a venit nimeni, atunci cand doamna doctor prezenta la eveniment trebuia sa intervina in cazul sportivilor cazuti pe teren, parca totul se derula mult prea agale, fara tragere de inima si fara prea mare efect, in sensul ca nu se prea omora cu firea in a-i obloji pe “raniti”. Cel putin asta a fost ceea ce am simtit eu. Era si o doamna usor supraponderala, asa ca-i explicabila un pic lentoarea din miscarea acesteia.

Nu imi mai amintesc daca era de la stat sau de la privat, insa asta conteaza prea putin. Conteaza doar ca-mi aducea aminte de interventia doctoritei din cazul Ekeng. Parca la fel se deplasa. Atunci s-a petrecut o tragedie, care putea sau nu fi evitata, insa de data asta, din fericire, nu a mai fost cazul de asa ceva.

Imi mai aduce aminte si de ceea ce se intampla in tara noastra cu sistemul medical, in comparatie cu alte state. Prin afara, daca intarzii un sfert de ora la consultatie, doctorul te suna, ingrijorat, sa vada ce-i cu tine, dupa spusele unei doamne care a avut norocul sa se trateze in tari civilizate. La noi ti se spune pe fata sa incerci sa-si gasesti alt doctor, deoarece este mult prea ocupat cel la care ai venit.

Si multe alte lucruri prin care am trecut si de care imi este sila sa-mi mai aduc aminte.

Poate ca intr-o zi se vor schimba lucrurile si pe la noi, sa nu mai fie asa.

Poate…

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *