Invatam toata viata noastra pentru a deveni mai buni, mai competitivi

Invatam toata viata noastra pentru a deveni mai buni mai competitivi

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Omul invata toata viata lui, inca de la primii pasi pe care ii face pe pamant. Invatarea este un proces continuu, de lunga durata, unul care nu se opreste niciodata, indiferent de cat de invatati ne-ar placea sa credem ca suntem. Daca tu crezi ca nu este asa, viata iti va dovedi in fiecare parte a ei, ca te inseli. Invatatul este o parte a noastra, una de care nu trebuie sa vrem sa scapam, pentru ca nici nu putem.

Trebuie sa ne dezvoltam in permanenta aptitudinile, sa ne imbunatatim din toate punctele de vedere, sa vrem sa ajungem mai sus decat suntem si asta nu se poate decat prin acumularea de noi cunostinte. Pentru unii dintre noi este mai usor sa invatam, pentru altii este mai greu, in functie de capacitatea noastra de memorare, de capacitatea intelectuala, de frecventa la care lucreaza creierul nostru, de dorinta de a invata lucruri noi, de eforturile pe care le depunem in acest sens, de ajutorul pe care il primim din partea celorlalti si de orice alt lucru care ne poate face sa acumulam mai multe informatii decat detinem in prezent, care ne vor duce pana la urma la imbunatatirea calitatii noastre umane si a modului in care putem rezolva lucruri pe care nu le-am mai facut pana atunci.

Invatarea este mama tuturor lucrurilor pe care le cunoastem. Fara cunostintele transmise de batranii nostri, nici noi nu am fi ajuns la nivelul la care ne situam astazi, ca intreg. Cunostintele trec de la o generatie la alta si cu fiecare etapa trecuta, devenim din ce in mai mai evoluati. Evolutia este o stare de fapt care nu poate fi oprita de nimeni, desi unii mai incearca din cand in cand sa faca asa ceva, insa ei vor fi respinsi mereu de catre prezent si viitor.

Viitorul este al oamenilor invatati, pentru ca fara invatare nu exista nici acesta. Nu poate exista viitor fara acumularea de cunostinte, deoarece ar fi unul incarcat de trecut, rupt de prezent si fara de viitor. Invatarea este procesul prin care oamenii privesc din prezent in viitor, de parca ar fi un glob magic. Invatarea ale legatura cu tot ceea ce este in jurul nostru.

Toata tehnologia de care dispunem astazi, toate lucrurile care ne ajuta si ne fac o viata mult mai usora, exista datorita faptului ca tehnologia a ajuns la un nivel inalt, unul dus de catre oameni intelepti, inteligenti si invatati. Nu trebuie si nu poate fi oprit progresul, este un lucru stiut de toata lumea, explicat si aplicat de toti. Viitorul nostru va arata mult mai bine, daca vom incerca toti, chiar de astazi, sa devenim niste persoane dornice de a acumula noi cunostinte si a le aplica acolo unde credem noi ca ne pricepem cel mai bine, pentru ca da, nu toti suntem facuti pentru anumite lucruri si trebuie sa ne bazam doar pe cele pe care credem noi ca am putea sa le deprindem cel mai bine.

Invatatura este cheia succesului, este parghia prin care multi oameni au reusit in viata. Ca om normal, este greu sa reusesti in viata si cu multa invatatura, insa fara ea, nu esti decat un nimeni care nu aduce niciun aport umanitatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *