Invidie sau apreciere

Invidie sau apreciere

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Suntem oameni, asta inseamna ca avem tot felul de defecte, fie ca le recunoastem sau nu. Unul dintre acestea este invidia. Tindem sa fim invidiosi pe semenii nostri, din diferite motive. Fie pentru ca acestia au mai mult succes decat noi, fie ca au mai multi bani, ca au case mai frumoase, ca au masini mai puternice, ca au o prietena mai draguta decat a noastra si asa mai departe. Omul este invidios si aceasta este o realitate de netagaduit. De cand ne nastem si pana murit, ne dorim ce are altul si daca noi nu putem sa avem acel lucru, incepem sa il uram pe cel care il detine. Invidia nu este un sentiment deloc nobil si care nu ne face cinste, insa este o stare de fapt pe care nu o putem stapani, oricat am incerca. Chiar si daca negam acest lucru si spunem ca nu suntem invidiosi pe nimeni, este tot o minciuna, adica unul dintre defectele oamenilor despre care discutam mai sus.

Daca invidia nu poate fi starpita in totalitate din interiorul omului, putem face incercari de a deveni oameni un pic mai buni si sa transformam invidia in lucruri pozitive, cum ar fi aprecierea. In loc sa-l invidiem pe un om, de exemplu pentru ca are o masina mai buna, mai bine il apreciem pentru acest lucru, pentru ca a ajuns sa detina acel lucru. Schimbarea invidiei cu aprecierea ne poate scuti de mult rau pe care ni-l facem singuri si ne poate transforma in oameni mult mai intelepti, care pot privi lumea cu alti ochi, cu unii mai intelegatori si capabili sa inteleaga mult mai multe lucruri din jurul lor.

Invidia nu poate aduce nimic bun. S-au purtat razboaie, acestea inca mai exista si vor exista mereu, deoarece cei care nu detin un lucru vor ravni la acesta si vor face tot ce pot sa puna mana pe el. Daca noi reusim sa ne schimbam un pic in bine, ii putem influenta si pe altii sa procedeze la fel, deci putem schimba perceptii si inlocui drame cu dragoste.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *