Judecătorii accidentelor auto

ciocan judecator

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Observ, pe Internet, tot mai mult tendinţa de a judeca aspru accidentele auto.

“Să facă închisoare, ce nu-i lege pentru toţi?” zice omul de rând, cu judecata întunecată de nedreptăţile tot mai mari care se petrec în ţara noastră.

Când zic accidente auto, nu mă refer la cele săvârşite de oameni care au consumat băuturi alcoolice sau care au fost produse din teribilismul unora, pentru că acestea merită a fi condamnate.

Mă refer la omul de rând, care se urcă în maşină şi soarta decide să-l pună la locul şi momentul nepotrivit.

Mi-am luat permisul de conducere la 18 ani, din prima, fără pile sau şpagă şi cu toate acestea tot am făcut câteva accidente, fie că a fost vorba de vina mea sau a lor, norocul meu că au fost uşoare.

I-am ferit pe mulţi şi mulţi m-au ferit pe mine.

Să vă dau un exemplu:

Plecasem cu o fostă prietenă spre Club Maxx şi pentru că acolo era o petrecere privată, am fost nevoiţi să ne întoarcem şi să ne îndreptăm către Twice, în Unirii.

Ne aflam în intersecţia Sebastian cu Calea Rahovei, oprit şi încadrat pentru a face stânga, spre Trafic Greu.

Din faţă a venit o maşină cu viteză mare, a pierdut controlul , s-a învârtit pe şina de tramvai şi vedeam cum vine înspre mine.

În momentele alea realizezi că nu ai ce să faci. În spate nu poţi să dai, pentru că sunt alte maşini şi oricum nu ai timp.În dreapta nu puteam să merg, pentru că mă dublase o maşină care dorea şi ea să facă la stânga.

Mă uitam îngrozit cum vine înspre mine şi îmi doream din tot sufletul să nu ne ciocnim.

Din păcate, a intrat în mine. A intrat însemnând că m-a şters un pic, pentru că dacă intra direct nu cred că mai eram aici să va povestesc ce s-a întâmplat.

Mi-a spart farul stânga, a îndoit aripa şi s-a dus, din inerţie, în cealaltă parte a intersecţiei.

Ştiu că era vinovat acel şofer şi cu toate acestea niciodată nu l-am judecat prea aspru. M-am gândit că i se poate întâmpla oricui.

Numai cine nu conduce nu face accident, fie că e vorba de unul mic sau unul major. Trebuie doar să te rogi şi să ai ceva noroc să nu se întâmple unul grav.

De asta şi legiuitorul a considerat că accidentele auto în marea lor majoritate sunt produse din culpă, nu cu intentie, adică omul nu s-a urcat la volan cu gândul de a produce unul.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *