Jung Yi, The Goddess of Fire

 

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Jung-Yi-The-Goddess-of-Fire

Jung Yi, The Goddess of Fire este o drama istorica, una care se bazeaza pe intamplari reale, in legatura cu Baek Pa Sun, prima femeie a Coreei care s-a ocupat cu mestesugul olaritului, fiind apreciata pentru talentul ei de a modela argila, intr-o perioada in care aceasta meserie era destinata exclusiv barbatilor. Jung Yi, The Goddess of Fire este un serial coreean ce a fost lansat in anul 2013, luna iulie, si care contine un numar total de 32 de episoade.

Imi plac serialele coreene istorice, deoarece poti invata lucruri noi despre ceea ce s-a petrecut in trecutul acestei tari, cu atat mai mult cu cat Jung Yi, The Goddess of Fire se bazeaza pe fapte reale. Pe fapte reale, petrecute in timpul dinastiei Joseon.

Jung Yi este fiica omului care se ocupa cu faurirea vaselor regale din ceramica, si care pare sa fie chiar si mai talentata decat cel care este considerat cel mai priceput olar din Coreea. In acele vremuri, olaritul era o meserie practicata doar de catre barbati, asa ca nu mica a fost surpriza regelui Seonjo, atunci cand a aflat ca vasul din portelan pe care il tine acesta in mana, a fost confectionat de catre tanara din fata lui, Jung Yi.

Jung Yi, care mai tarziu va purta denumirea de Yoo Jung, dupa ce tatal ei va fi ucis, iar ea va fi adoptata de catre al doilea olar de la curtea regelui, Yoo Eul Dam, este o tanara care a crescut fara mama si care a ajuns sa fie cunoscuta din Coreea si pana in China, ca mai apoi in Japonia, dupa ce aceasta a fost obligata sa creeze arta pentru japonezi, in urma invaziei japoneze din anul 1592, talentul ei in ceea ce priveste modelarea argilei, fiind recunoscut si apreciat de catre toata lumea.

Pana sa se petreaca aceste lucruri, tatal ei trebuie sa participe intr-o competitie pentru a fi desemnat cel mai bun olar al Coreei, cel care va realiza ceramica regala. Adversarul acestuia este chiar Yoo Eul Dam, cel care nu este chiar atat de priceput in a modela lutul, spre deosebire de maestrul Yi, insa in acele vremuri existau o multime de uneltiri si intrigi la curtea regala, lupte pentru putere, pentru a-si pune fiecare oamenii de incredere in posturile cheie de la palat. Pana la urma, dupa concursul respectiv, Yi este ales castigator, insa si Yoo Eul Dam primeste sarcina de a realiza serviciile de ceai ale regelui, chiar daca portelanul sau pare simplu si saracacios. Asta pana cand este acuzat de tradare, deoarece persoana care a baut ceai din cana confectionata de Eul Dam a cazut ca secerata la pamant, el fiind acuzat ca a otravit-o. Nici vorba despre asa ceva, problema fiind o alergie la unul dintre ingredientele care fusesera adaugate in ceai.

In continuare, Yoo Jung se intalneste cu fiul regelui, printul Gwanghae, cel care este succesorul la tron al acestuia, in timpul unei partide de vanatoare, impreuna cu tatal sau. Cei doi se indragostesc, starnind gelozia amicului de-o viata a lui Yoo Jung, Kim Tae Do, care este, in acelasi timp, si protectorul acesteia.

Cei doi, printul Gwanghae si Yoo Jung, ajung sa se desparta atunci cand Yoo Jung este capturata de catre japonezi si fortata sa lucreze pentru acestia.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *