Jungla caminelor din Regie

Se spune ca viata adevarata este in caminele studentesti si ca nu te-ai distrat cum trebuie in facultate, daca nu ai stat acolo. Asa zic unii, insa eu sunt de parere ca in camine, cel putin in cele din Regie, este vorba despre o adevarata padure tropicala, cu zgomotele de rigoare.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Am avut o prietena care statea intr-un camin studentesc din Regie. Mai plecau colegele ei de camera pe la ele pe acasa, iar eu ma duceam sa-i tin de urat.

caminele din regie fotografie noua

Noi doi, paturile alea supraetajate… si mult zgomot. Nu am auzit in viata mea larma ca acolo. Bubuituri, ca si cum aruncau lucruri pe geam, injuraturi si tot felul de astfel de chestii. Toata noaptea.

Jungla direct, nu distractie. Ma simteam ca in melodia aia cu primate, a celor de la Bloodhound Gang. Sau parca tocmai ajunsesem in padurea amazoniana si descoperisem un nou trib, care nu mai avusese de a face cu lumea civilizata.

Ne-am pus la somn pe la ora patru, de dimineata, insa nu am putut sa inchid un ochi, asa ca m-am ridicat si am plecat acasa. Ce liniste si bine era acasa. Somn direct.

Nu-mi plac zgomotele, am nevoie de liniste. Nu as fi putut niciodata sa stau acolo, in atmosfera aia care insemna o permanenta galagie. Bine ca m-a ferit destinul de camine, fiind din Bucuresti.

Daca aia este distractie, mai bine lipsa. Distractie a fost in liceu. In facultate a fost carte, multi erau casatoriti deja, altii erau plicticosi, iar unii nu erau pe aceeasi lungime de unda cu tine.

Aveam, tot asa, un coleg din Republica Moldova, care locuia in camin.

Cum sunt eu un pic mai curios si usor naiv, cateodata, am inceput sa-l intreb care este parerea lui despre treaba cu Romania si Moldova, despre unire, daca vrea si alte astfel de lucruri. Lucruri care ne dor, cel putin pe noi… romanii.

L-am cam pus in incurcatura si ma privea cu niste ochi rosii de la bautura, nestiind ce sa zica.

Cum despre treaba asta nu stia ce sa spuna, mi-a zis alte lucruri, din camine.

Ca-i place mult sa bea (asta stiam deja) ca a baut in prima zi si a fost misto, a baut in a doua si in a treia, dar pana la urma dorea si el sa mai doarma si nu putea. Cat sa te distrezi? Mai vrei sa te si odihnesti, pentru a o putea lua de la capat, insa mereu se gasea cate un alt coleg de camera care sa vrea sa asculte muzica sau alte chestii de genul.

Cat ai fi tu de petrecaret, ti se ia.

Nu, viata adevarata nu este in camine. Acolo-i doar galagie si nebunie. Caminele, cel putin cele din Regie, sunt pentru aia care nu-s din oras si care nu-si permit sa stea cu chirie. Nu cred ca este cineva care se da in vant dupa atmosfera aia.

Ah, dar stati asa, ca mi-am adus aminte de ceva si mai tare: daca in Regie mai este cum mai este, aveam o ruda care statea in caminul unui liceu din Branesti, de langa Bucuresti, si imi spunea ca picioarele meselor si scaunelor erau desfacute de ei, sa le aiba pregatite de aparare, cand navaleau peste acestia triburile de etnie si incepea omorul.

Din aceasta cauza a si renuntat la respectivul liceu, dupa doar un an.

Cam asta este treaba cu “viata” din camine sau, cel putin, asa era inainte. O viata de caine si nici macar caine de lux, cum zicea un prieten.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *