La cald sau la frig?

La cald sau la frig

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Unde este bine sa locuim, la cald sau la frig, in tarile calde sau in tarile friguroase. Sau nicio varianta, gandindu-ne ca sunt si tari cu o clima constanta si temperata? Traind intr-o tara care are patru anotimpuri, am parte si de caldura vara, atunci cand merg sa fac baie in Marea Neagra si sa ma bucur de nisipul fierbine de acolo, insa pot merge si la munte, iarna, atunci cand ninge si totul este atat de frumos, de alb, de pur, acoperit de zapada. Recunosc, imi place mai mult caldura decat frigul, insa am si unele momente cand imi doresc sa merg acolo unde este foarte rece. Daca as putea, m-as muta intr-o tara unde este cald tot timpul si unde pot sa fac baie in ocean atunci cand doresc eu. Sunt dependent de caldura, imi place sa stau si sa lenevesc pe plaja, in timp ce simt acel miros sarat, ce ma inconjoara, al apei. Imi place sa ma bronzez, chiar daca asta presupune unele usturimi ale pielii, la inceput. Imi place sa inot si sa ma duc cat mai in larg, pana simt ca nu mai exista nimic sub picioarele mele. Este acel sentiment de teama, de necunoscut, de faptul ca oricand ti se poate intampla ceva, fie ca-i de bine, fie ca-i de rau.

Problema cu tarile calde, este ca oamenii de acolo au, de cele mai multe ori, un temperament destul de irascibil, influentat in mare parte si de clima respectiva. Este cunoscut faptul ca oamenii tind sa devina mai agresivi, au un comportament iesit din normal, atunci cand este foarte cald. Afara este foarte cald si sangele clocoteste in vene, dand nastere la tot felul de conflicte, de la cele mai banale, pana la adevarate tragedii.

De cealalta parte, frigul te face sa nu mai vrei sa te certi cu nimeni. Nu degeaba tarile nordice sunt unele dintre cele mai linistite, cu o rata a criminalitatii foarte mica, deoarece atunci cand este frig, nici sa te certi nu-ti mai vine atat de usor. Frigul calmeaza spiritele, as putea spune. Treaba mai urata este ca nu prea pot sa suport frigul. Nu m-as vedea locuind intr-o tara unde sunt -40 de grade Celsius. Mai bine la caldura si la conflicte, decat la frig si tremurat. Pana la urma, cred ca extremele nu sunt bune nici in ceea ce priveste clima si consider ca tot mai bine este in tara mea, aici unde exista o varietate a anotimpurilor si unde a venit vara, de vreo luna, deci mai stau putin si iar o sa merg la plaja, sa lenevesc si sa ma gandesc numai la lucruri frumoase si la fetele care sunt si ele pe acolo. La cald sau la frig, suntem veseli si zambim, nu-i asa? Pentru ca veselia, voia buna si dispozitia excelenta, ne pot face sa uitam de orice lucru negativ din viata noastra. Ne pot face sa uitam de caldura, de frig, de supararea care a venit peste noi, de grijile pe care le avem, de problemele de la munca, de perioada mai putin placuta prin care trecem, de orice altceva care ne poate distrage de la viata de zi cu zi.

Sa fim fericiti, oriunde am locui fiecare dintre noi si sa zambim, pentru ca numai asa putem trece peste orice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *