La ce ne pricepem cel mai bine?

La ce ne pricepem cel mai bine

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Ce stii sa faci cel mai bine? Care este lucrul la care te pricepi cel mai mult, cel despre care poti spune cu siguranta ca ti se potriveste precum o manusa?

Mereu m-am intrebat astfel de lucruri, pentru ca uneori, oricat de bine ne-am pricepe sa facem multe lucruri, ajungem sa ne dam seama ca de fapt nu stim sa facem nimic sau cel putin nu stim sa facem nimic asa cum trebuie, incat sa spunem ca ne pricepem la ceva.

Oamenilor le place sa creada ca sunt buni intr-o materie, ca au aptitudini intr-un anumit domeniu, insa uneori este asa, alteori nu. Frica cea mare a oamenilor este sa nu te pricepi chiar la nimic, adica sa nu stii sa faci nimic, sa pierzi timpul degeaba. Unora le place sa cante la diferite instrumente muzica. Dintre acestia unii o fac bine, altii canta extrem de prost, dar continua pentru ca asta este ambitia lor, o ambitie neinteleasa de multi. Daca nu stim sa facem un lucru sau il facem intr-un mod foarte rau, se merita sa continuam, tinand cont ca este vorba de pasiunea noastra?

Depinde de domeniu. Uneori, este bine sa iti asculti inima si sa faci doar ceea ce vrei tu, tot ceea ce iti face placere. Daca tie iti place sa canti prin casa si nu te pricepi la cantat, continua sa canti, chiar daca familia ta iti spune sa incetezi. Evident, nici nu trebuie sa-i deranjam pe altii, insa nici nu trebuie sa ne conformam mereu cerintelor altora si sa uitam complet de micile noastre placeri.

Spuneam ca depinde de domeniu, pentru ca sunt si anumite domenii unde daca nu suntem cei mai buni, trebuie sa-i lasam pe altii, pentru ca numai asa se ajunge la performante frumoase sau in anumite cazuri se poate ajunge la adevarate drame, daca nu ne pricepem sau nu ne place ceea ce facem. De exemplu, nu ne pricepem sa instalam programe de calculator si cineva ne roaga sa-i reinstalam sistemul de operare al computerului, iar din greseala si nepricepere, ajungem sa-i stergem toate pozele, acesta neavand salvate acele fotografii pe nicaieri.

Asta inseamna ca-i provocam adevarate neplaceri, mai ales daca era vorba de niste poze care-i starneau adevarate emotii, unele cu oameni dragi care nu mai exista. Si mai pot fi date multe astfel de exemple, mult mai grave decat cel de mai sus. In astfel de cazuri, daca nu te pricepi la ceea ce vrei sa faci, este mai bine sa-i lasi pe altii sa se ocupe.

Insa ce te faci cand nu te pricepi chiar la nimic, cand nu stii sa faci nimic? In acest caz, este timpul sa inveti! Nimeni nu s-a nascut invatat, insa pentru a acumula cunostinte, este nevoie de vointa, iar pentru a ajunge sa pui foarte bine in practica acele cunostinte, este nevoie si de pasiune.

Pasiune plus munca, inseamna calea cea mai sigura catre succes si catre momentul in care poti sa spui ca te pricepi cu adevarat la ceva. Daca doar te plangi mereu ca nu cunosti nimic, daca doar incerci sa dai vina pe altii pentru ca tu nu vrei macar sa incerci sa inveti ceva, pentru ca tu consideri ca acel lucru este mult prea greu, nu vei ajunge niciodata sa fii stapan pe o meserie.

Tine doar de tine sa inveti cate ceva si nu de altcineva! Sper sa fiti cat mai priceputi in tot ceea ce faceti si sa doriti mereu sa va perfectionati!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *