Lentile de contact pentru diabetici

Google a anunţat pe blogul oficial că lucrează la nişte lentile de contact deştepte, care vor măsura nivelul zahărului din sânge, analizând lacrimile persoanelor care le poartă.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Această veste este una îmbucurătoare pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece nu vor mai fi nevoite să-şi înţepe degetele pentru a afla valoarea glucozei.

Un nivel al zahărului în sânge prea mare poate duce la complicaţii atât pe termen scurt cât şi pe lung, incluzând afectarea vederii, a rinichilor sau a inimii.

Cei de la Google spun că lentilele lor sunt comode, având o antenă mai subţire decât firul de păr. Acestea măsoară nivelul glucozei folosind un senzor miniaturizat, care transmite informaţiile wireless. Prototipul testat poate să citească aceste date chiar şi o dată pe secundă.

De asemenea, Brian Otis şi Babak Parviz, co-fondatorii proiectului au mai spus că se încearcă a se pune în aceste lentile de contact mici leduri, care să te anunţe când nivelul glucozei depăşeşte o anumită limită.

Diabetul este boala care a cunoscut cea mai mare creştere în ultima perioadă, la nivel mondial, apreciindu-se că una din 19 persoane suferă de ea.

lentile contact diabetici

Foto: Blogul Google

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. ar fi ceva, macar de ar rezolva asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *