Libertatea oamenilor este cel mai de pret dar si nu poate fi ingradita

Libertatea oamenilor este cel mai de pret dar si nu poate fi ingradita

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Oamenii si-au dorit mereu sa fie liberi, sa faca tot ceea ce doresc ei, in limitele legii, evident, sa aiba posibilitatea de a decide ce gandesc, ce spun si ce decid. Libertatea este un cadou de nepretuit, care nu ar trebui refuzat niciunei persoane. S-au dus adevarate batalii, de-a lungul istoriei, pentru ca oamenii sa fie liberi, deoarece nimanui nu-i place sa fie comandat de altcineva, sa i se spuna ce sa faca si ce sa zica.

Oamenii vor sa fie liberi si vor fi pana la urma, indiferent de unde locuisc ei si de conditiile de trai pe care trebuie sa le suporte. Libertatea oamenilor nu este un lucru care poate fi pus in discutie, ci doar in aplicare. Oameni sunt si trebuie sa fie liberi, de cand se nasc si pana mor. Ne place sa facem mereu doar ceea ce dorim noi, nu ce vor altii.

Este un fel de razvratire a comportamentului unic pe care fiecare om il are. Suntem oameni tinuti in libertate, nu in captivitate. Captivitatea nu este buna pentru nimeni, pentru ca ea poate intuneca mintea, ratiunea. Oamenii trebuie sa respire aerul proaspat al libertatii, nu pe cel al lucrurilor impuse de altii cu forta. Oamenii trebuie sa fie lasati sa gandeasca liber, nu sa fie constant influentati de alte persoane care au tot felul de interese in a-i manipula pe cei de pe langa ei sau de a controla masele de oameni.

Libertatea nu prea este bagata in seama de majoritatea oamenilor, pentru ca face parte din viata lor de zi cu zi, deci a devenit ceva banal, insa daca aceasta inceteaza sa mai existe, atunci oamenii isi amintesc de ea si incep sa o caute iar cu indarjire. Aerul libertatii este cel mai pur si curat aer pe care omenirea il poate respira, deci el trebuie sa existe mereu in forma cea mai potrivita si intr-o cantitate cat mai mare. Oamenii nu au renuntat niciodata la a fi liberi cu adevarat, indiferent prin cate greutati au trecut si la cate chinuri au fost supusi pentru ca-si doreau asa ceva.

Libertatea oamenilor este construita pe nevoia de a putea decide singur ce faci in continuare, iar a tine cont de sfaturile altora este doar un lucru de care depinde fiecare, nu este o obligatie, ca atunci cand lucrurile iti sunt impuse cu forta. Nimanui nu-i place sa fie condus de altcineva, chiar daca in societatea moderna oamenii au sefi, insa legatura dintre sef si angajat este mai degraba una de colaborare, decat una de tipul sclav si stapan. Suntem oameni si dorim sa fim liberi, pentru ca numai asa ne putem concentra la unele lucruri la fel de importante si putem merge inspre progres.

Evolutia nu poate exista atunci cand nu exista si libertate, pentru ca lucrurile realizate sub imperiul amenintarilor si al fortei, nu sunt trainice, nu au viitor. Evolutia se bazeaza pe libertatea oamenilor de a gandi si a actiona cum cred ei ca este mai bine, nu cum gandesc altii care poate nu sunt cei mai priceputi in domeniile respective. Libertatea oamenilor a fost mereu subiect de discutie, iar multi au incercat sa o ingradeasca prin tot felul de legi mascate de democratie, insa acestia nu au reusit.

Libertatea a fost mereu la mare cautare si oamenii nu se vor opri niciodata pana nu o vor avea, fie ca se va intampla astazi, maine, peste luni sau multi ani de zile. Sigur este ca libertatea va ajunge pe la fiecare, chiar daca unii si aici ma refer la cei care controleaza toate lucrurile, nu-si doresc asa ceva.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *