Liga 1: rezumat Rapid – Steaua: 1-3

fani steaua

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Liga 1: rezumat Rapid – Steaua: 1-3

Steaua câştigă prima întâlnire din actuala ediţie a Ligii 1, cea împotriva Rapidului, însă nu mi-a plăcut cum a jucat. Atunci când prinzi o echipă slabă, trebuie să încerci să-i dai cât mai multe goluri, nu să te joci cu ocaziile.

Steaua a început partida fără mai mulţi titulari, unii dintre ei fiind introduşi în cea de a doua parte a meciului, aşa cum s-a întâmplat cu Tănase şi Chipciu, iar alţii nu au făcut parte deloc din lot, dacă ne referim la Sânmărtean sau Varela.

Prima repriză a fost una disputată, Steaua având cele mai mari şi clare ocazii de a înscrie. Cu toate acestea, chiar dacă nu-mi plac stereotipurile, fotbalul ne-a demonstrat încă o dată că ocaziile se răzbună, aşa că primii care au marcat au fost cei de la Rapid, prin Daniel Pancu, în minutul 23, care a trecut fără probleme pe lângă fundaşul central de ocazie, Lucian Filip. Steaua a reuşit să egaleze destul de repede, la numai cinci minute de la primirea golului, prin Claudiu Keserü.

Oricât de puţin probabil părea acest scor înaintea disputării partidei, prima parte a întâlnirii s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

A doua repriză a însemnat, cel puţin în prima parte a ei, tot un joc haotic din partea ambelor echipe. Lucrurile s-au mai limpezit pentru Steaua, abia atunci când au intrat pe teren valoroşii noştri jucători, Chipciu şi Tănase, care au adus un plus de tehnicitate, de viziune a jocului. Steaua a mai ratat o ocazie mare de a înscrie, atunci când Adi Popa a trimis un lob care a nimerit bara porţii apărate de Bornescu. Acelaşi Adi Popa a şutat mingea din minutul 66, care a şters bara din nou, însă de data aceasta a intrat în poartă. Ultimul gol al meciului a fost înscris de către Alexandru Chipciu, în minutul 72.

Chiar dacă diferenţa de scor poate părea satisfăcătoare, nu mi-a plăcut ceea ce a prestat Steaua astăzi, aşa cum nu m-a încântat şi nici convins jocul arătat în această scurtă perioadă de când este antrenor Constantin Gâlcă.

Steaua nu mai arată acea agresivitate pozitivă în joc, când mergeau peste adversat şi nu-l lăsau să paseze, veneau mereu peste el şi-l obligau să greşească, exact ca atunci când era antrenor Laurenţiu Reghecampf. Avem în continuare jucători foarte buni, care pot face diferenţa, însă cu toate acestea, parcă Steaua practică un joc haotic, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că poate Constantin Gâlcă este un antrenor mult prea tânăr şi neexperimentat pentru o echipă atât de mare.

Nu înţeleg politica asta de a odihni jucători în prima etapă, chiar dacă miercuri urmează un meci foarte important pentru noi, cel din Kazahstan, împotriva lui FC Aktobe. Nu este ca şi cum ai fi fost în ultima etapă a campionatului şi jucătorii ar fi fost obosiţi.

Atunci când ai de a face cu un Rapid care nu a arătat niciodată atât de rău, trebuie să-i dai de la 6 goluri în sus, pentru a face golaveraj, nu să primeşti gol de la giuleşteni şi aproape timp de 70 de minute să fii la egalitate cu ei.

Sunt sigur că atât Astra, cât şi Petrolul, adică cele două contracandidate la titlu ale Stelei, atunci când vor evolua împotriva Rapidului, îi vor bate pe aceştia la scor, asta dacă nu intervine cu foarte mulţi bani la echipa, noul acţionar majoritar al celor din Giuleşti.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *