Liniştea zeilor este tulburată de luptele zilelor noastre

Preţ de câteva mii de ani, liniştea zeiţei Isis nu a fost tulburată de vreo persoană. Nimeni nu a îndrăznit să facă aşa ceva, mai ales că vorbim despre o zeiţă a lucrurilor pozitive, cum ar fi viaţa şi armonia în cuplu.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Nu doar că oamenii moderni nu au dorit să deranjeze liniştea zeiţei din mitologia egipteană, dar au hotărât chiar să o venereze şi astfel au apărut multe afaceri care îi poartă numele. Acest lucru este de înţeles, mai ales că Isis este un nume frumos, unul care sună bine.

Din păcate pentru zeiţa Isis, în ultimul timp, numele acesteia a început să-şi piardă din strălucire, odată cu ascensiunea grupării ISIL (Islamic State in Iraq and the Levant – Stat Islamic în Irak şi Levant – SIIL). Poate vă gândiţi ce legătură o fi între cele două, pentru că se scriu şi pronunţă diferit.

Aşa este, doar că gruparea ISIL mai este cunoscută şi drept ISIS (Islamic State of Iraq and Syria). Aici asemănarea este evidentă, diferenţa fiind făcută doar de majuscule, însă, în vorbire, aceasta dispare. Chiar şi în scris, mai ales că am văzut cum ziare de renume, din afara ţării, aleg să folosească litera mare doar la începutul cuvântului.

Şi uite aşa au ajuns tot felul de firme să vrea să-şi schimbe denumirea, fiindcă proprietarii acestora nu doresc să existe vreo legătură între ele şi gruparea militară.

La fel se întâmplă şi în cazul unei agenţii de detectivi particulari din Indonezia, căreia numele zeiţei Isis i se potrivea precum o mănuşă, datorită faptului că Indonesia Security and Investigation Services este condusă de către o femeie şi este compusă, în cea mai mare parte, din persoane de sex feminin.

Am observat toată această situaţie, atunci când respectiva firmă a solicitat ajutor pentru a-şi găsi un nou nume. Mă gândesc la faptul că este tare neplăcut să te afli într-o asemenea postură, una în care găsisei denumirea perfectă pentru afacerea ta şi, dintr-o dată, vezi cum totul se duce pe apa sâmbetei.

Lucrurile nu stau mai bine nici în ceea ce priveşte rezultatele căutărilor pe Google după cuvântul “Isis”, Wikipedia cedând locul zeiţei, grupării militare. Nu doar că nu o mai găseşti în primele zece pagini de pe Google, însă chiar şi deasupra articolului dedicat acesteia, de pe Wikipedia, poţi vedea o atenţionare că este vorba despre zeiţa egipteană Isis, fiindu-ţi oferită posibilitatea de a da click pe linkul care te duce înspre informaţiile legate de SIIL.

Şi uite aşa liniştea zeilor este tulburată de luptele zilelor noastre…

Isis

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *