Am fost printre primii (daca nu chiar primul) care au scris despre cel mai recent cutremur din Romania (Vrancea) insa nu detaliat, din cauza panicii de moment, asa ca am sa va povestesc acum pe larg despre acesta.
Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!Ce faceam atunci cand a avut loc.
Ma jucam. Pe telefon. Nepotul meu a inceput scoala, asa ca nu poti merge la liceu cu un telefon pe care il ai de nici un an de zile, deci trebuia ceva cu minim opt nuclee de procesare. El si-a luat telefon nou, pe langa cele vechi si tabletele pe care le are, asa ca s-a prezentat la mine cu vechiul telefon, ascuns la spate, zicand ca mi-l ofera drept cadou anticipat de ziua mea.
Nu-mi plac telefoanele moderne, de asta nici nu aveam smartphone, pentru ca daca voiam, imi cumparam de mult timp, insa tinand cont ca are Windows 8.1 pe el, la fel ca laptopul si ca este cadou, l-am acceptat.
Si asa am ajuns sa ma joc pe el in ultimul timp “Fun Run 2” multiplayer, acolo unde ma bat dracusorii aia de copii de ma sting. Pacat ca jocul are un bug pe Windows si se opreste la fiecare cateva sesiuni. Am citit ca au si altii astfel de probleme, mai ales ca este un joc lansat anul trecut pe Windows Mobile.
Asta faceam atunci: ma jucam si in ideea de a ma mai obisnui cu telefonul, gandindu-ma sa inregistrez si niste sesiuni de joc pentru YouTube.
Si a inceputul cutremurul, adica jaluzeaua a inceputul sa danseze in ton cu lustra.
In momentele alea nu prea ai ce sa faci, asa ca stateam si ma uitam la cum se misca totul. Si se misca bine de tot.
Daca la inceputul a fost ceva suportabil si chiar la un moment dat dadea semne ca s-ar opri, imediat a inceput si mai puternic, instalandu-se si panica in sufletul meu.
Credeam ca zidul dinspre exterior se va prabusi, atat de tare se misca totul. Stau si la etajul superior al unui bloc, asa ca aici simt mai toate cutremurele, inclusiv unele care nu se petrec in tara noastra.
Si pentru ca mi-am amintit de acel cutremur din Marea Egee, de 5,9 grade pe scara Richter, care s-a simtit si in Romania, trebuie sa va spun ca ala a tinut vreo doua minute sau ceva de genul. Oricum, foarte mult.
Daca si cutremurul din Vrancea avea o durata la fel de mare, cred ca picau multe constructii.
Norocul nostru este ca nu sunt dese cutremurele de intensitate mare din Vrancea si, cel mai important, ca nu tin mult. Sunt scurte, violente si de adancime.
Acesta a avut intensitatea de 5,6 grade pe scara Richter si a tinut maxim vreo 20 de secunde, iar eu l-am simtit mult mai puternic decat cel din urma cu doi ani, care a fost de 5,5.
Daca ar fi sa ne referim la cutremure de peste 5 grade, a fost acesta, din 2016, cel din 2014 si, mai apoi, cel de 6 grade, din 2004.
Cel mai puternic cutremur din Romania pe care l-am trait, a fost cel din 1990, de 6,9 grade pe scara Richter, care a avut si niste replici puternice.
Trebuie spus ca si cutremurul de zilele trecute a avut o replica, insa mica. Lucru iar bun, ca nu-i bine sa te sperii de prea multe ori.
Bine ca a tinut putin si nu a fost mai mare.
M-am dus repede sa scriu pe blog, am pornit laptopul, iar in spatele meu a cazut pe pat trepiedul, care era asezat undeva deasupra. De atunci, sta asezat doar pe jos, ca nu cred ca ar fi tocmai placut sa-ti cada in cap.
Si am scris pe blog, primul spun eu, la 2:17. Am cautat pe Google si nu mai scrisese nimeni. Nici mult timp dupa mine, asa ca au intrat cateva sute de vizitatori pe blog, deoarece eram intre primele rezultate.
Ca de obicei, s-a intamplat ceea ce se intampla mereu: rechinii din presa si-au dat ora inapoi in Google si dupa ce ca site-urile lor au autoritate mare in motorul de cautare si nu poti sa te bati cu ei, mai si triseaza pentru a fi primii acolo.
Poate ca Google o sa vada candva asta si ii va penaliza pe cei care procedeaza asa.
Cam asa am simtit si trait cel mai recent cutremur din Romania, de 5,6 grade pe scara Richter, care s-a produs la o adancime de 88 de kilometri, in apropierea localitatii Nereju (Vrancea).
Unii spun ca-i bine sa mai aiba loc din cand in cand cate un astfel de cutremur, de intensitate medie, pentru a se mai elibera din energia acumulata, insa altora le este frica sa nu fie cutremurul care il anunta pe cel mare.
Sper ca nu…
PS: M-as fi asteptat ca Bubu sa ma anunte ca va urma un cutremur, insa pe micul brotacel nici in coada nu-l durea. Dormea neintors pe cochilie.
Poza asta este realizata chiar in ziua de dupa cutremur. Bubu este sanatos si voios.
Aceasta poza, de mai jos, este mai veche. Broscutele testoase sunt foarte fricoase. Nu poti schimba asta, este in ADN-ul lor, insa Bubu trece peste frica si vine inspre tine, se catara pe tine, te mai zgarie un pic, mai musca din covor si atunci poti vedea ce forta are, pentru ca reuseste sa ridice covorul. Se ridica si el in momentul ala.
Bubu este foarte haios, chiar daca nu anunta cutremure.