Marii antrenori stiu si sa lase de la ei

mirel radoi antrenor steaua

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Am observat, de-a lungul timpului, ca marii antrenori sunt si niste buni psihologi. Nu ca ar avea asemenea studii, ci, mai degraba, si-au dezvoltat astfel de capacitati datorita experientei, care conduce catre intelepciune.

Despre Mirel Radoi nu se poate spune ca ar avea prea multa experienta ca antrenor, insa asta nu inseamna ca nu-i un antrenor bun, de viitor. Din contra! Dupa cele doua meciuri amicale, care au fost televizate si care mi-au placut, a urmat partida din Supercupa Romaniei, acolo unde Steaua a evoluat mai modest, ca mai apoi sa vad iar doua jocuri bune ale echipei ros’-albastre, in campionat si preliminariile Ligii Campionilor. Steaua pare sa-si revina, cel putin asta este ceea ce simt, antrenata de Mirel Radoi.

Cu toate ca pana acum, per total, sunt multumit de ceea ce joaca Steaua lui Mirel Radoi, in comparatie cu Steaua lui Galca, sunt si anumite lucruri pe care eu nu le consider in ordine.

Unul dintre acestea ar fi reprezentat de faptul ca Gabriel Tamas a fost exclus definitiv din lot, din cauza faptului ca ar fi baut si nu a mai venit la antrenament. Evident, Tamas a gresit si trebuie sa plateasca pentru ceea ce a facut, insa cuvantul magic este „definitiv”. De ce sa-l scoti definitiv din lot? Atunci cand l-au luat stiau ca are anumite probleme, asta insemnand ca si le-au asumat. Daca a gresit, si mai ales ca era prima data, putea fi sanctionat in alt mod, nu cu alungarea sa de la echipa. Daca gresea in mod repetat, atunci se putea discuta si despre asa ceva.

Vina este a lui Tamas, nu incape discutie, insa m-am gandit sa scriu toate aceste lucruri pentru ca-i un jucator valoros, indiferent de problemele pe care le are si Steaua arata destul de bine cu el in aparare. A venit dupa o accidentare, iar acum ca a inceput sa-si revina, il trimiti definitiv la plimbare? Ai jucatori pentru a-l inlocui? Carp?

Imediat ce Mirel Radoi a decis sa-l scoata din lot pe Tamas, m-am gandit la o intamplare petrecuta in urma cu multi ani de zile, pe vremea cand Mircea Lucescu antrena in Turcia. Atunci, un jucator important a fugit din cantonament, insa Mircea Lucescu i-a luat apararea, spunand ca el i-a dat voie sa plece. Acel jucator, un driblingar de profesie, si-a dat viata pe teren in urmatoarele meciuri. Chiar daca iti place Mircea Lucescu sau nu, trebuie sa recunosti ca este un mare antrenor roman si un fin psiholog. Stie sa discute cu jucatorii, stie sa ii inteleaga si sa faca anumite concesii, atunci cand este cazul.

Mirel Radoi nu pare dispus la asa ceva, iar asta nu-i bine. Indiferent de cat de bine ii antreneaza, indiferent de cat de priceput va fi in ceea ce priveste meseria de antrenor, aceasta nu poate fi completa daca nu va sti ca sunt si anumite momente cand trebuie sa faci concesii, de dragul echipei.

Imi este teama ca nu cumva sa calce pe urmele lui Piturca, un alt antrenor bun, insa incapatanat, caruia ii place mereu sa aiba ultimul cuvant, sa fie toate lucrurile doar asa cum vrea el. In bunul spirit oltenesc. Ma gandesc la faptul ca s-ar putea intampla asa ceva, nu doar pentru acest caz al lui Tamas, ci gandindu-ma si la ceea ce se intampla cu Luchin sau Tucudean. Ambii sunt talentati si, daca in cazul lui Tucudean poti vorbi despre sansele de a juca pe care le-a primit si irosit, Luchin nici nu prea a fost lasat sa arate ca este un jucator bun. Da, indiferent daca este dinamovist sau nu, Luchin este un jucator suficient de talentat pentru a juca la Steaua.

Sper sa ma insel in legatura cu lucrurile pe care le-am scris mai sus, iar Mirel Radoi sa fie un antrenor cu adevarat mare, din toate punctele de vedere.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

2 comentarii

  1. Nu sunt microbist (sunt pasionat de SAH), dar am intrat sa te contrazic, citind astazi „in presa”. M-am razgindit, deoarece ai argumente!! Oricum, este greu „sa judeci” pe altii, poti doar sa constati fie greseli, fie „pase” bune. Sunt si eu pentru Disciplina (mai ales ca … sunt cu musca pe caciula), pentru ca jocul de fotbal a devenit tot mai mult un joc de echipa.
    ~
    Cornelius, 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *