Marile enigme ale omenirii inca ne inconjoara

Marile enigme ale omenirii inca ne inconjoara

Cu totii suntem curiosi si tinand cont ca de multe ori nu intelegem anumite lucruri care se petrec pe langa noi, ne punem pe elucidat mistere si pe rezolvat enigme. Misterele sunt cele care ii atrag cel mai mult pe oameni, deoarece lucrurile la vedere nu incita pe nimeni, dar ceva pentru care trebuie sa te fortezi in vederea aflarii adevarului relativ, merita studiat. Ne place sa facem pe micii detectivi si sa cautam sa rezolvam lucruri care inca nu au un raspuns clar pentru noi. Pana si modul in care ajungem la anumite raspunsuri sunt o enigma pentru alti oameni.

Omul a fost mereu interesat de aflarea unor fapte care il framanta si pentru care nu are raspuns, asa ca s-a pus pe treaba si a inceput sa incerce sa elucideze acele mistere. Uneori a reusit, daca vorbim de anumite boli care si-au gasit rezolvarea in medicina moderna, uneori nu a reusit, daca tinem cont ca si acum sunt alte maladii care inca nu si-au gasit raspunsul cu ajutorul tehnologiei moderne. Insa omul a incercat, chiar daca la capatul cautarilor sale nu a descoperit decat un vid imens, nimic palpabil si clar.

Marile enigme ale omenirii, asa cum ar fi de exemplu cum au fost construite piramidele din Egipt sau de ce au disparut dinozaurii, nu au fost explicate in mod clar, ci au existat doar incercari ale unora, care s-au contrazis cu altii si noi, oamenii normali, nu am aflat nimic sigur.

O enigma mare poate fi reprezentata chiar si de un lucru banal, asa cum este ziua de maine. Ce o sa facem, pe unde o sa merge, oare ne va fi bine sau rau, vom avea o zi buna sau una mai putin buna? Sunt intrebari pe care si le pune omul de rand, atunci cand pleaca grabit dimineata de acasa, inspre unde are nevoie sa mearga. Alta enigma poate fi reprezentata de unde plecam in concediu: la mare, la munte sau stam acasa si ne distram in orasul in care ne-am nascut, ori mergem sa ne vizitam rudele, parintii sau sa plecam intr-o alta tara?

Oamenii au tot felul de intrebari, de enigme care necesita un raspuns clar si sigur. Nu ne plac jumatatile de masura, nu ne multumim cu raspunsuri date in graba si care nu ne satisfac in intregime. Asa cum nevoile noastre sunt mai mari sau mai mici si enigmele pe care le avem sunt in functie de preocuparile noastre. Fie ca unora le place sa se gandeasca la ziua de maine si sa si-o planifie cu precizie, fie ca altora le place sa studieze fizica cuantica, lucrul cert este ca enigmele pe care le avem necesita a fi privite in profunzime si rezolvate cu foarte mare seriozitate, asta in masura in care este posibil acest lucru.

Daca o enigma nu poate fi rezolvata astazi, poate ea va fi solutionata maine, daca nu de generatia noastra, de cea care va veni si va avea mai multe posibilitati la indemana de a face acest lucru.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *