Melodia oficială a Campionatului Mondial de Fotbal 2014

Mai sunt doar câteva zile până la începutul Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia 2014, patru mai precis, şi timpul pare că stă în loc, refuzând apropierea spectacolului.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Neavând posibilitatea să-mi concentrez emoţiile asupra naţionalei de fotbal a României, mi-am ales ca favorită chiar ţara gazdă, pentru că brazilienii au jucători extrem de tehnici, pe chipul cărora poţi citi bucuria, plăcerea de a juca.

Voi sta cu ochii pe Marcelo, Neymar şi ceilalţi magicieni din lotul Braziliei, în amintirea evoluţiilor geniale, de neegalat ale celui mai bun jucător de fotbal, dintre cei pe care generaţia mea a avut norocul să-i vadă: “Il Fenomeno” Ronaldo.

Şi cum un turneu final, fie că este vorba de cel mondial sau european, nu este complet fără o melodie oficială şi acesta beneficiază de una, interpretată de artişti renumiţi.

Dacă artiştii sunt renumiţi, melodia nu mi se pare de răsunet, ba chiar slăbuţă, în comparaţie cu “Endless Summer” de la Euro 2012 şi cea a Campionatului Mondial din 2010, “Waka Waka”. Acestea sunt cântece pline de entuziasm, bucurie, care te fac să ţopăi şi să doreşti să le reasculţi.

“We Are One (Ole Ola)”, pentru că aşa se numeşte melodia oficială a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, pare lipsită de ritm şi când spun asta, mă refer la strofele cântate de Pitbull şi Jennifer Lopez. Să vii cu o chestie seacă, în ţara care vibrează de la Samba, nu mi se pare în regulă.

Claudia Leitte, care a avut cea mai scurtă parte, a reuşit să mai îndulcească un pic lucrurile, pentru că prin prestaţia şi atitudinea ei a arătat cam cum trebuia să se desfăşoare toată treaba.

În fine, poate până la ceremonia de deschidere, care va avea loc la data de 12 iunie, ora 21, reuşesc să mă mai acomodez cu ea, dacă nu, caut printre melodiile neoficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *