Mentalitatea de consumator si dorintele oamenilor

Mentalitatea de consumator si dorintele oamenilor

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Aceasta este mentalitatea de consumator, de a avea din ce in ce mai mult, chiar daca la momentul respectiv ai ceea ce altii doar viseaza. Unii oameni au putin si isi doresc mai mult, ceea ce este in regula. Alti oameni au destul de mult, in comparatie cu ceilalti, insa, isi doresc din ce in ce mai mult.

Si aici poate fi in regula, daca acel castig este indreptat si inspre a face bine, nu doar inspre placerile personale. Nu suntem singuri pe Pamant, deci nu putem sa dorim mereu castiguri doar pentru noi si sa nu ne uitam si inspre cei din jurul nostru, pentru ca ar fi nedrept. Tot ceea ce este nedrept, duce inspre alte lucruri si mai nedrepte, marind lucrurile negative care exista in aceasta lume.

Daca tu ai posibilitatea sa ai mult, mult mai mult decat altii, poate ar fi o ideea buna sa-i ajuti si pe cei care au fost mai putin norocosi in ceasta viata, cei care nu au de unde, chiar daca si-ar dori si depun toate eforturile in acest sens. Se spune ca oamenii sunt egali, inca din nastere. Nu suntem egali, fiindca lumea aceasta rea si cruda nu stie de egalitate, ci doar de interese pe care oamenii le au si de multa saracie sau bogatie.

Unii se zbat toata viata lor sa ajunga sa nu mai simta lipsuri, de orice fel, iar altii se scalda mereu in bine, fara sa le pese nici macar un pic de cei din jurul lor. Exemplele sunt multe si sunt sigur ca stiti si voi astfel de oameni, din ambele tabere. Ideea este ca putem deveni cu totii un pic mai buni, atat cei care nu au mai nimic, cat si cei care isi permit unele lucruri, precum si cei foarte bogati. Daca devenim cu totii mai buni, putem schimba aceasta lume, putem schimba mentalitati.

Daca ne gandim mereu la noi si niciodata la altii, atunci vom ajunge sa ne scufundam in imoralitate, in negativism si tot ceea ce este mai rau pentru un om. Daca am fi singuri pe aceasta planeta, as mai spune sa fim egoisti, pentru ca nu am avea cu cine sa impartim lucrurile noastre, nu am avea cu cine sa ne impartim bucuriile, insa nu suntem singuri si daca noi vedem doar in fata, inspre bine nostru, fara sa mai privim si in jur, nu este deloc bine, pentru ca vom ajunge sa devenim niste persoane fara sentimente, unele care incep usor usor sa nu mai aiba legatura cu oamenii.

Trebuie sa avem grija mereu de noi, de familia noastra, de prietenii nostri, insa si de cei pentru care soarta nu a fost atat de darnica, pentru ca altfel nu ne putem numi niste persoane bune si nici nu putem spune despre noi ca am incercat sa schimbam lucrurile, sa imbunatatim lumea in care traim.

Imi doresc sa traiesc intr-o lume mai buna, o lume care uita sa fie egoista si care este aplecata mai mult inspre a face bine, decat inspre a face rau. Imi doresc sa fim cu totii mai buni, si eu si voi, pentru ca doar asa ne putem gandi la un viitor mai frumos, spre deosebire de un prezent sumbru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *