Mereu incercam sa cautam motive pentru a fi mai buni

Mereu incercam sa cautam motive pentru a fi mai buni

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Oamenii cauta mereu motive pentru a fi buni si pentru a-si arata bunatatea. Suntem buni in preajma sarbatorilor, pentru ca tot mai este putin pana la sarbatorile de iarna. Suntem buni atunci cand ni se implineste vreo dorinta mare. Suntem buni atunci cand ne reuseste ceva. Suntem buni atunci cand are loc un eveniment fericit in viata noastra.

Suntem buni atunci cand suntem bucurosi. Si asa mai departe. Oamenii au nevoie de un motiv, in marea majoritate a cazurilor, pentru a fi buni si a-si arata bunatatea fata de cei din jurul lor. Nu am inteles niciodata de ce nu putem fi buni tot restul anului, ci doar atunci cand se intampla anumite lucruri.

Sa fie vorba despre plictiseala, asta insemnand ca daca faci mereu acelasi lucru, fie ca-i vorba chiar si despre fapte bune, te plictisesti? Este posibil, pentru ca oamenii au nevoie de evenimente noi in viata lor, au nevoie de adrenalina, iar daca aceasta stare de agitatie permanenta lipseste, se instaleaza plictiseala, monotonia si de aici apar tot felul de dezechilibre care pot explica felul nostru de a ne comporta. Avem nevoie mereu de lucruri noi, lucruri care sa ne tina conectati la realitate. Avem nevoie de a ni se intampla noua lucruri bune, chiar daca suna egoist, inainte de a le darui si altora.

Oamenii sunt egoisti, asta se stie deja, asa ca daca lor nu le este bine, nu le place sa le fie nici altora. Avem nevoie ca mai intai sa ne bucuram noi si mai apoi altii. Nu spun ca este bine sa se intample asa, doar vad care este realitatea zilelor noastre. Mereu cautam cate ceva pentru a fi buni, pentru a arata ca ne pasa. De obicei, nu ne pasa de nimeni si de nimic, in afara de fiinta noastra. Daca noua ne este cat se poate de bine, nu ne mai pasa de nimeni. Eventual, ne mai aratam afectiunea fata de familie, daca avem asa ceva si atat. In rest, nu ne pasa cu adevarat de nimeni, nici macar de prieteni.

Oamenii sunt niste fiinte foarte invidioase si rautacioase, carora le place doar lor sa le mearga bine, iar daca se intampla acest lucru, se mai gandesc si la altii, daca nu, nu. Asta este realitatea in care traim si nu trebuie sa ne ascundem dupa ea. Evident, exista si persoane bune, care sunt bune din nastere sau au devenit asa, care pun mereu binele altora in fata binelui propriu. Sunt persoane carora le pasa mai mult de altii si mai putin de ele. Rare, ce-i drept, insa ele exista, sunt printre noi si trebuie sa le apreciem cu atat mai mult.

Nu ar trebui sa asteptam mereu sa se intample ceva bun in viata noastra, pentru a arata si noi bunatate la randul nostru. Trebuie sa fim noi primii care dam exemplu ca putem fi buni, chiar daca viata noastra nu este tocmai asa cum trebuie. Nu trebuie sa gasim motive pentru a fi buni, ci trebuie sa ne facem un scop din a fi buni. Nu trebuie sa avem pentru ce sa fim buni, ci trebuie sa fim buni pentru a avea.

Noi putem fi exemple pentru altii, fiindca daca toata lumea s-ar comporta doar rau, totul ar fi mult prea intunecat si mult prea greu respirabil pentru a mai mentine viata. Avem nevoie de lumina, avem nevoie de aer, avem nevoie de viata si avem nevoie sa fim buni.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *