Ministerul Transporturilor pune lacătul pe drone

Dronele care au masa mai mică sau egală cu 1 kg nu necesită permis de zbor, atât timp cât nu au montată pe ele aparatură de filmare sau transmisii de date, scriu cei de la Hot News.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Aţi înţeles, nu?

Drona care nu are aparat de filmat pe ea este bună şi cea care are aşa ceva, dintr-o dată nu mai este bună, deoarece dăunează grav filmărilor de pe la proteste, de la construcţii care durează cu anii etc

Cum să-ţi permiţi să filmezi de sus, acolo unde nenea jandarm nu ajunge? Vrei să pui ordinea publică în pericol?

Vrei să filmezi toate acestea? Ai nevoie de autorizaţie, adică să faci cerere cu 45 de zile înainte.

Ce mă amuză şi mai mult este că toate aceste lucruri sunt făcute pentru “dezvoltarea continuă a industriei aeronautice în ceea ce priveşte fabricaţia şi utilizarea aeronavelor fără pilot la bord”.

Cât de comunist sună! Adică interzici lucruri şi pui piedici, ca apoi să te ascunzi în spatele “dezvoltării”. Parcă mă uit la filmul “Dictatorul” (2012) când acesta afirma că îmbogăţeşte uraniul în scopuri medicale, nu pentru a fabrica o bombă atomică.

Iată alta şi mai tare: “faptul că pe plan internaţional nu au fost stabilite încă standarde comune de certificare şi operare a aeronavelor civile fără pilot la bord”.

Cu alte cuvinte, dacă pe plan internaţional nu există standarde comune, hai să fim noi primii care le interzicem sau să cerem nu ştiu câte acte pentru acestea.

Sunt atâtea firme care-şi câştigă pâinea din aşa ceva şi care au investit multe zeci de mii de euro în aparatură. Acestea vor sta la coadă la permise obţinute cu “nşpe” zile înainte sau tocmai le-ai obligat să se desfiinţeze?

Mai ţineţi minte cum aceşti comunişti au încercat să înfiinţeze un fel de “CNA” al Internetului, pentru a controla ei tot, însă probabil i-a tras de mânecă cineva şi le-a zis că nu se poate acest lucru, pentru că ne vom muta site-urile în ţări care sunt conduse de oameni sănătoşi la cap şi care nu au gânduri totalitare adânc înfipte în ADN?

Share it on:
TwitterFacebook

One Comment

  1. Am mai citit undeva despre aberatia asta. Nu spun ca nu sunt de acord, dar pentru dronele cat un avion normal, pentru “jucarii” de ce iti trebuie autorizatie!?
    Cu alte cuvinte daca imi cumpar o drona cu camera la 100 de euro trebuie permis, in caz contrar ma amendeaza nenea militianu’ ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *