Mirel Radoi trebuia sa stea cuminte sa primeasca injuraturile fanilor

Cam asta cred unii dintre “oamenii de fotbal” ai acestei tari. Ca un antrenor nu trebuie sa le raspunda niciodata fanilor. Poate ca nu ar trebui, insa intr-o tara civilizata, acolo unde oamenii stiu sa protesteze.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

In Romania, “apostrofarile fanilor” inseamna cu totul si cu totul altceva. La noi, “apostrofarile” nu reprezinta decat un termen civilizat ales de catre jurnalisti, pentru ceea ce in realitate inseamna injuraturi de morti si de neam.

Am observat cel mai bine acest lucru, in cazul lui Cristi Tanase. Indiferent daca Steaua juca pe National Arena sau pe stadionul din Ghencea, indiferent daca Tanase evolua bine sau rau, mereu erau prin tribune cateva persoane care il injurau cu naduf, din primul si pana in ultimul minut al partidei. Nu stiu ce aveau cu el, nu stiu ce le facuse, cert este ca il “apostrofau” non-stop. Nici nu stiu daca pe el il injurau sau veneau la meciuri pentru a-si varsa frustrarile personale. Habar nu am nici macar daca erau cu adevarat suporterii Stelei. Tind sa cred ca nu. Cert este ca ei injurau si isi alesesera tinta. Iar tinta a scuipat inspre ei, cand nu a mai putut suporta injuraturile, si toti s-au ingrozit. Cum sa faca asa ceva, omul care fusese injurat fara incetare si fara motiv? Imposibil!

Nu spun ca-i bine sa se intample asa ceva, insa inteleg foarte bine anumite lucruri.

La fel s-a intamplat si in cazul lui Mirel Radoi. Meciul cu CFR a fost unul deosebit de slab, insa poti critica intr-un mod civilizat, asa cum fac si eu pe aici, in incercarea de a duce lucrurile inainte, nu de a distruge.

Daca tu il injuri fara incetare pe un om, este foarte posibil ca, pana la urma, sa cedeze si respectiva persoana si sa reactioneze. Nu cred ca Mirel Radoi ar fi trebuit sa mearga si sa se bata cu fanii, insa nici nu-i poti cere sa fie de piatra, sa nu vada si sa nu auda nimic. Nu-i poti cere nici macar sa taca, pentru ca, lasand titulatura deoparte, si cei care-i pregatesc pe jucatori sunt tot oameni si au nervii lor, care pot ceda.

Inca am incredere in antrenorul Mirel Radoi, mai ales ca este la inceput. Chiar daca nu are experienta multa, chiar daca, poate, nu are jucatorii pe care si i-ar dori, eu tot cred ca va reusi sa schimbe in bine jocul Stelei. Deja am vazut cateva meciuri destul de reusite, insa, ce-i drept, si unele mai putin bune. Per total, se poate spune ca m-as astepta ca Steaua sa joace din ce in ce mai bine, mai ales ca tot citesc faptul ca vor mai veni cativa jucatori la echipa.

In plus, nu as putea sa nu am incredere in el, mai ales ca l-am sustinut din tribune atat de multi ani si nu pot uita felul in care evolua. Imi plac jucatorii driblingari, iar despre Mirel Radoi nu poti spune ca avea vreo tehnica deosebita, insa dadea intotdeauna dovada de mult curaj, ambitie, determinare, lucruri care impingeau echipa inainte.

Noi, romanii, uitam foarte repede anumite lucruri si ne place sa criticam foarte usor ceea ce nu cu mult timp in urma aplaudam.

Gresesc si eu de multe ori, insa nu vreau sa fac acest lucru si cu Mirel Radoi, adica al doilea capitan al Stelei, dupa Marius Lacatus.

La final, mai vreau sa scriu doar atat: “Capitanul echipei, numarul sase: Mirel Radoi!”.

Scuzati calitatea imaginii, insa, pe vremea aia, Nokia 6230 era “state of the art”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *