Motivele pentru care oamenii se suportă din ce în ce mai puţin unii pe alţii

loveste ma

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Indiferent de mediul despre care vorbim, fie că-l aducem în discuţie pe cel real sau cel virtual, este imposibil să nu observi că oamenii se suportă din ce în ce mai puţin unii pe alţii. Pornim discuţii inutile, care de cele mai multe ori nici nu au legătură cu persoana noastră, cu viaţa noastră, venim cu argumente la fel de absurde, ca într-un final să ajungem să discutăm în contradictoriu, discuţii care conduc înspre adevărate certuri, cu tot felul de oameni care nu au nimic de împărţit cu noi şi nici noi cu ei.

După ce judecăm la rece toate aceste întâmplări, ne dăm seama, deşi nu ne dorim aşa ceva, că asta este evoluţia lumii în care trăim: cât mai puţină toleranţă faţă de ceilalţi şi cât mai puţine relaţii interumane stabilite.

Atunci când suntem mici, ne este foarte uşor să legăm prietenii cu ceilalţi copii, deoarece răutatea, invidia, ticăloşia şi altele, lucruri care sunt atât de familiare celor mari, încă nu au apucat să pună stăpânire pe modul nostru de a ne comporta în societate. În acele vremuri, lucrurile erau destul de simple: luai lopăţica menită să te ajute să construieşti un castel din nisip şi în loc să o răstorni acolo unde trebuia, o puneai în capul prietenului tău de joacă. Tu râdeai, el plângea, părinţii lui şi ai tăi te dojeneau, însă pe drum spre casă ţi se spunea că nu tu ai fost de vină, fiindcă orice părinte îşi apără puiul. Când te întorceai la locul de joacă, iar eraţi cei mai buni prieteni şi chiar dacă acele relaţii nu erau trainice, ele abundau de sinceritate, în comparaţie cu multe dintre cele care vor urma.

Odată cu înaintarea în vârstă, prieteniile adevărate sunt din ce în ce mai puţine, asta pentru că începi să devii selectiv, datorită / din cauza faptului că experienţele trecutului ţi-au demonstrat că băgatul în seamă cu oricine, mai mult îţi poate dăuna, decât să-ţi facă bine. Dacă tu eşti o persoană destul de liniştită, nu ţi-ai dori să intre cineva cu forţa în lumea ta, pentru că acest lucru ar fi o dovadă de tupeu exagerat, tupeul exagerat stă mână în mână cu nesimţirea, iar nesimţirea duce înspre trădare. Trădătorii sunt acele persoane pe care nu le apreciază nimeni, nici măcar cei cărora le suflau în ureche marile secrete ale omenirii, ajungând de multe ori, în decursul istoriei, să privească lumea din unghiuri total opuse, în comparaţie cu oamenii normali, deoarece le era tăiat capul.

Ai familia ta şi un prieten bun sau doi, dacă eşti destul norocos. În rest, vorbim despre simple cunoştinţe, unele pe care le vrei mai mult sau mai puţin în viaţa ta, însă cărora nu ai avea curajul niciodată să le destăinui din secretele tale, pentru simplul motiv că nu ai încredere în ele. Încrederea este un lucru care se câştigă greu şi se pierde foarte uşor.

Ca o concluzie, motivele pentru care oamenii se suportă din ce în ce mai puţin unii pe alţii, sunt următoarele: agresivitatea exagerată şi nemotivată a lumii în care trăim, răutatea ei, parşivitatea, invidia, lucruri făcute doar cu un anumit interes, precum şi neîncrederea, dublată de experienţele trecutului.

Foto: Pascal

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *