Ne implicam sau abandonam?

Ne implicam sau abandonam

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Ne implicam sa-i ajutam pe cei din jurul nostru, sau nepasarea lor ne poate duce la faptul de a abandona tentativele noastre de a-i ajuta? Este o intrebare asupra careia propun sa ne oprim astazi, deoarece este destul de adanca pentru a merita o anumita atentie din partea noastra. De multe ori ne dorim sa ajutam anumite persoane, din diferite motive: sunt prietenii nostri, familia, persoane pe care le-am cunoscut in trecut si le revedem sau pur si simplu ne place sa ajutam oamenii, indiferent daca ii cunoastem sau nu. Atunci cand vedem un om la necaz, indiferent de natura acestuia, ar trebuie sa incercam sa-l ajutam, in masura posibilitatilor noastre si nu sa trecem pe langa el, deoarece putem fi si noi pusi in postura lui si am vrea sa fie cineva acolo langa noi, sa ne sprijine, sa ne dea o mana de ajutor.

Insa de multe ori cei pe care dorim sa-i ajutor, nu se vor a fi ajutati, adica resping orice tentativa din partea noastra de a le oferi o mana de sprijin atunci cand au mai mare nevoie acestia. Unii o fac din prea multa mandrie, orgoliu si altii din nepasare, din lipsa discernamantului, din cauza ca nu doresc sa-i mai ajute cineva, deoarece si-au pierdut increderea intr-o lume care pentru ei a fost mult prea rea si prea putin darnica.

Fiind pusi in astfel de situatii, ce sa facem in continuare? Sa-i lasam asa, stiind ca au o nevoie disperata de ajutor, sau sa continuam sa insistam sa-i ajutam, chiar daca acestia ne-au mai respins ofertele de a ii sprijini? Consider ca trebuie sa insistam, sa ne implicam. Poate la momentul acela, din cauza necazurilor cu care acestia se confrunta, nu mai gandesc limpede, insa cu singuranta, atunci cand vor scapa de problemele care ii inconjoara ne vor multumi pentru tot ce am facut pentru ei si pentru ca nu i-am abandonat.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *