Ne iubesc americanii pana la ultima viza

Nu am scris la momentul respectiv despre vizita presedintelui nostru in SUA, atunci cand s-a intalnit cu omologul sau american, asa ca profit de ocazie si ma revansez acum.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Lucruri observate la intalnirea dintre Iohannis si Trump:

1. In timp ce presedintele nostru incerca sa ne faca sa parem relevanti, ca avem crestere economica semnificativa, ca vom avea buget de aparare de 2%, ca investim in armament, sa ne protejam de rusi si tot felul de astfel de lucruri, Trump si-a axat mare parte din discursul acestuia pe lucruri care nu aveau nici un fel de legatura cu tara noastra. A zis si vreo doua-trei cuvinte despre noi, insa am avut sentimentul acela ca a facut-o doar din politete, ca atunci cand un om bogat discuta cu altul fara prea mari posibilitati si de la care nu prea are ce lua.

2. Un moment absolut jenant a avut loc atunci cand cei doi au discutat, foarte pe scurt, subiectul vizelor. In timp ce presedintele american a afirmat ca nu au atins acest subiect, in cadrul intrevederii separate dintre cei doi, Iohannis a zis ca au discutat si despre vize. Acum, nu stiu care are dreptate si care ocoleste adevarul, dar este absolut nelalocul lui sa iti contrazici gazda la ea acasa. Din politete, chiar si daca au discutat despre vize, Iohannis trebuia sa se alinieze spuselor presedintelui american.

iohannis si trump despre vize romani sua

3. Daca Trump nu scrie de tine pe Twitter, nu esti relevant.

De fiecare data cand s-a intalnit cu cineva, cu oricine, presedintele american a scris pe Twitter, fie pe contul personal, fie pe @POTUS. A scris pe acolo despre absolut fiecare vizita si cat de placuta a fost intalnirea cu persoana respectiva. Despre vizita presedintelui nostru in SUA nu am vazut nici macar un cuvintel pe contul de Twitter al lui Trump. Poate ca nu am vazut eu si el o fi scris, daca este asa imi cer scuze, insa ma indoiesc.

4. Americanii ne iubesc pana la ultima viza.

In primul rand vreau sa precizez, ca de obicei, ca atunci cand ma refer la “americani”, zic de conducatorii lor, nu de poporul american.

In timp ce noi ne facem datoria fata de NATO, precum niste caini credinciosi, in sensul ca mereu am ramas pana la capat alaturi de americani, in niste razboaie care nu au legatura cu tara noastra si mi se pare normal, atat timp cat beneficiem de protectia lor, parca totusi nu avem parte de un tratament egal in legatura cu vizele de intrare in SUA.

Noi, alaturi de bulgari, am ramas singurii din UE care mai avem nevoie de viza pentru a calatori in SUA.

Pai suntem parteneri sau nu?

Vor avea dreptul si romanii, asa cum este normal, sa calatoreasca in SUA fara a se umili atunci cand merg sa solicite vize?

Stiti cum decurge procesul, nu? Te duci acolo, soliciti viza si daca nu o primesti, nu ti se spune de ce. Doar esti refuzat si atat.

In urma cu vreo cativa ani, Ener (turc, tatar, ceva de genul) un jucator care facea parte din echipa Romaniei de Counter Strike, nu a putut sa participe la Campionatul Mondial de Jocuri Electronice, din SUA, deoarece nu a primit viza. Nu i s-a spus de ce, pur si simplu a fost refuzat si nu am putut sa ne aparam corect sansele la acel World Cyber Games.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *