Nervii nu ne pot aduce decat probleme

Nervii nu ne pot aduce decat probleme

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Cu totii avem nervi, acestia venind ca o urmarea oarecum fireasca a evenimentelor prin care trecem. Ne enervam atunci cand ceva nu ne iese asa cum ne dorim noi, ne enervam atunci cand asteptam sa se intample un lucru si acesta nu mai vine, ne enervam cand altii reusesc sa ne enerveze si asa mai departe.

Chiar daca stim ca nu este bine sa reactionam asa, suntem oameni si nu putem sa ne stapanim nervii. Nervozitatea excesiva nu aduce nimic bun. Daca nervozitatea moderata poate fi si pozitiva, atunci cand aceasta ne ambitioneaza sa devenim si mai buni, nervozitatea excesiva nu prea ne ajuta la nimic.

Daca suntem mult prea nervosi, riscam sa gresim si in continuare, riscam chiar sa avem si mai multe probleme si mai grave, decat cele din cauza carora ne-am enervat. Nervozitatea in exces nu aduce nimic bun, doar probleme. Stiu, de multe ori nu este usor sa o controlam, pentru ca evenimentele care au cauzat-o sunt mult prea grave, insa asta nu inseamna ca nu putem sa incercam.

Putem sa incercam sa nu ne mai lasam carati de evenimente si de sentimentele implicate, reusind sa ne pastram intr-o oarecare masura calmul, atat cat se poate. Putem sa facem acest lucru prin vointa, prin experienta, prin atitudinea pe care o avem, printr-un echilibru emotional mai bun si asa mai departe. Puterea exemplului este foarte buna, chiar daca acest exemplu vine din partea noastra. Ajunge sa reusim o singura data sa ne pastram calmul in situatii grele, fiindca mai tarziu vom proceda la fel, atunci cand vom avea de a face iar cu probleme grave.

Conteaza foarte mult atitudinea noastra in astfel de situatii, pentru ca ea este cea care ne poate face sa trecem mai usor peste ele, sa gasim solutii, sa evitam astfel de lucruri pe viitor si asa mai departe. Ambitia este si ea foarte importanta, pentru ca fara ea nu vom putea ajunge niciodata sa ne infranam nervii. Daca suntem niste persoane ambitioase, atunci si reactia noastra in fata unor evenimente rele nu va mai fi la fel de imprevizibila si nu ne va mai conduce inspre alte probleme.

Nervozitatea excesiva nu poate cauza decat alte lucruri negative, pe care nu ni le dorim si pe care le vom regreta cu siguranta atunci cand vom judeca lucrurile la rece, cand vom fi calmi. Nu are rost sa producem probleme pe care le vom regreta mai tarziu sau pentru care vom cauta solutii si nu le vom gasi, ci este foarte bine daca nu se mai ajunge pana la a avea acele necazuri. Trebuie sa stim cand sa spun stop, chiar si in cazul nervilor nostri. Noi suntem niste persoane puternice, unele care se pot controla atunci cand situatia este grea.

Nervii inseamna doar probleme, pentru ca nervii nu ne pot aduce niciodata lucruri bune, mai ales daca ei sunt mult prea multi. Trebuie sa invatam sa fim calmi, trebuie sa invatam sa ne respectam atat pe noi, cat si pe altii, pentru ca asta fac persoanele echilibrate, cele care nu reactioneaza impulsiv.

Va doresc sa fiti niste persoane cat se poate de calme si unele care judeca mereu cu intelepciune evenimentele prin care trec.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *