Nervozitatea noastra poate fi extrem de daunatoare

Nervozitatea noastra poate fi extrem de daunatoare

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Oamenii sunt nervosi din tot felul de cauze, aceasta stare aparand atunci cand lucrurile nu evolueaza cum dorim noi sau cand factori externi apasa cu greutate asupra simturilor noastre. Oamenii pot fi nervosi si atunci cand afara cerul este innorat, fiindca acea atmosfera apasatoare le poate da o stare de neliniste, spre deosebire de atunci cand putem zari razele soarelui pe cer, soare care ne face sa ne simtim bine si de ale carui alintari avem atat de mare nevoie.

Nervozitatea oamenilor poate veni si ca o urmare a faptului ca in viata lor au loc tot felul de evenimente mai putin placute, unele care ii fac sa nu mai judece corect, sa nu mai gandeasca intr-un mod corect. De exemplu, atunci cand te astepti sa primesti o nota mare la un examen si atunci cand vezi rezultatele, afli ca nota pe care ai primit-o nu se ridica la nivelul asteptarilor tale. Sau alt exemplu, atunci cand tu iubesti pe cineva, iar acea persoana decide sa te paraseasca, desi tu nu ai facut nimic care sa conduca la un asa rezultat.

Nervozitatea oamenilor poate fi influentata de o multitudine de factori, insa cert este ca aceasta reprezinta o stare pe care nu si-o doreste nimeni. Nu ne place sa avem nervi, sa fim nelinistiti, fiindca atunci nu gandim limpede si riscam sa luam tot felul de decizii gresite. Sunt si multi care sunt nervosi pentru ca asa este felul lor, insa chiar si ei isi doresc sa nu mai reactioneze astfel in fata stimulilor externi. A

ceste reactii de nervozitate nu le fac bine oamenilor, pentru ca ele se pot transforma in adevarate drame, daca se actioneaza sub impulsul nervilor de moment. Nervozitatea in exces ne dauneaza atat noua, pentru ca riscam sa ne punem sanatatea in pericol, cat si celor din jur, fiindca ei sunt cei care vor resimti, de asemenea, efectele gesturilor noastre. Nervozitatea fara limite este cauza multor lucruri negative care se intampla pe Pamant, asta pentru ca multi oameni nu reusesc sa-si stapaneasca nervii, cateodata cu motiv, in alte ocazii fara.

Cum facem sa nu mai fim atat de nervosi? Oamenii au nevoie de liniste, de calmitate nu de nervi. Pentru a ajunge sa cunosti aceasta stare de liniste, de releaxare interioara, trebuie mai intai sa-ti doresti sa faci acest lucru. Daca nu exista dorinta, nu poate exista nici reusita.

Dorinta trebuie sa stea la baza acestor incercari de a-ti stapani nervii. Daca avem dorinta, daca exista ambitie, atunci este imposibil sa nu reusim. Dorinta este importanta, insa mai avem nevoie si de alte lucruri, cum ar fi faptul de a scapa de influenta mediului nociv in care traim. In ideea ca noi suntem niste persoane destul de calme, iar mediul in care traim, anturajul nostru este responsabil pentru gradul nostru de nervozitate, atunci trebuie sa ne debarasam de toti acesti factori externi nocivi.

In cazul in care scapam de toti acesti factori mai putin pozitivi, ne putem relaxa si putem incerca sa evitam toate situatiile care ar putea sa ne creeze stari de nervozitate. Atunci cand avem un psihic puternic si stabil, echilibrat, putem ajunge la performante pe care nu le credeam posibile in trecut, tocmai pentru ca devenim mai increzatori in propriile forte.

Sper sa fiti cu totii niste persoane cat mai putin nervoase si cat mai echilibrate!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *