Niciodată o înfrângere nu înseamnă victorie!

teren tenis

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

V-am scris pe aici că nu sunt pasionat de tenis, însă cu toate acestea am urmărit trei evoluţii ale Simonei Halep de anul acesta, în ideea de a o încuraja: finala de la Madrid, semifinala şi finala Roland Garros.

O apreciez pe Simona Halep pentru faptul că este o luptătoare, pentru că vezi în ochii ei dorinţa de a câştiga fiecare minge, pentru că este un bun ambasador al ţării noastre, pentru că este un exemplu de urmat de către cei mici.

Ce mă deranjează sunt acele încercări, din partea unora, de a transforma înfrângerea de la Roland Garros în victorie. Ba mai mult, se mută discuţia către faptul că arbitrul a dezavantajat-o pe Simona Halep şi d-aia ar fi pierdut.

Astea mi se par nişte lucruri copilăreşti, pur româneşti, atunci când se încearcă găsirea unui ţap ispăşitor, pentru a scuza neputinţa noastră. Vrem să dăm mereu vina pe alţii şi să nu vedem ceea ce s-a întâmplat de fapt. Au mai fost şi alte voci, din afara ţării, care au zis că arbitrul a greşit pentru că nu a sancţionat-o mai repede pe rusoaică pentru tragere de timp, însă nu am auzit să se spună că din această cauză nu ar fi câştigat sportiva noastră partida.

Evident, Maria Sharapova este o jucătoare profesionistă de tenis, are multă experienţă şi a apelat la anumite trucuri, însă o poţi acuza, cel mult, că nu a fost fair-play. De aici şi până la a spune faptul că nu a câştigat pe bune meciul, este cale lungă.

Am văzut partida şi pot să zic, oricât de mult am ţinut cu Simona Halep, că Maria Sharapova a câştigat meritat, deoarece a fost mai bună.

Atunci când oponenta ta îţi returnează serviciul mai puternic decât ai fost tu în stare să-l trimiţi, este cazul să-ncerci să-ţi măreşti forţa.

Simona Halep are tehnică, însă dacă o să mai lucreze la forţă şi-şi îmbunătăţeşte serva, puţine jucătoare îi vor mai sta în faţă.

Până atunci, îl auzim pe Cristian Tudor Popescu, pe la televiziuni, cum se plânge că Ion Ţiriac o critică mereu pe Simona Halep şi nu înţelege motivul.

Nu-mi place de Ţiriac, fiindcă omoară animale fără vreo justificare, pentru propria plăcere, nu pentru că ar muri de foame şi multe alte lucruri pe care le ştiţi cu toţii, însă aici cred că are dreptate: cu românul nu merge cu laude, deoarece începe delăsarea.

În rest, trebuie să o felicităm pe Simona Halep pentru că a ajuns într-o finală de grand slam, însă trebuie precizat şi faptul că o înfrângere nu înseamnă niciodată o victorie.

Sunt sigur că dacă Simona Halep munceşte la fel de mult şi în continuare, peste un an sau doi se va distra cu Maria Sharapova.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. Foarte adevarat. Eu am urmarit primul set si mi-am dat seama ca nu are sanse sa bata. Mai are pana va prinde experienta necesara, pana isi va dezvolta jocul. Oricum totul depinde de ea, de cat munceste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *