Norii pot deveni plictisitori daca sunt multi si desi

Norii pot deveni plictisitori daca sunt multi si desi

Trebuie sa existe o legatura stransa intre vremea de afara si starea noastra sufleteasca. Daca afara este soare, cer senin si o temperatura placuta, atunci si noi avem o stare de spirit buna, suntem veseli si fericiti. In caz ca afara sunt multi nori si este frig, atunci parca aceasta atmosfera grea si apasatoare, apasa si asupra felului nostru de a ne comporta.

Acum este o vreme care nu te indeamna sa faci nimic. Poate doar sa dormi si sa dormi. Nu poti gandi limpede atunci cand afara sunt nori, pentru ca ei nu te lasa. Gandurile nu trec de nori, nici sperantele. Chiar daca in casa este cald si placut, tot ceea ce se intampla in afara locuintei, este deprimant si mult prea cenusiu pentru a te concentra la lucruri bune si creative. Aceasta vreme omoara creativitatea si gandurile bune ale oamenilor. Iti da o anumita stare de oboseala, de disconfort, atat psihic, precum si fizic. Nu imi place aceasta vreme, pentru ca ea nu prevesteste nimic bun.

Oamenii au nevoie de culori, iar culorile vii nu pot exista in aceasta lume inchisa la culoare, ci doar cele posomorate si intunecate. Sunt unele zile cand apreciez o astfel de vreme, pentru ca ea te poate impinge si inspre creativitate, mai ales atunci cand ploua si vine dupa o lunga caldura sufocanta, insa, in marea majoritate a cazurilor, nu-mi place, mai ales atunci cand am parte de ea in fiecare zi, pentru ca este iarna si frig. Doar stiti ca nu-mi place frigul si nici aproape nimic din ceea ce este legat de frig.

Poate doar sarbatorile de iarna, cele care contin multe beculete, lumina de care avem nevoie, atat sufleteasca, precum si fizica. Vedeti cum toate lucrurile sunt legate de lumina, de caldura, de stari sufletesti pozitive, de ganduri bune? Oamenii nu pot trai doar in intuneric, in frig si in lipsa sperantei. Aceasta vreme nu aduce speranta cu ea, ci deznadejde. Viata este oricum plina de rautate, de situatii negative, asa ca nu trebuie sa le mai inmultim si noi, insa in aceste zile precum cea de astazi, nu prea poti sa te concentrezi sa scrii ceva frumos, mai ales ca pe langa tine nu este deloc frumos si aici ma refer strict la vremea de afara.

Am nevoie de acele luminite de Craciun, am nevoie de toata atmosfera festiva din timpul sarbatorilor de iarna, am nevoie sa fiu iar vesel si fericit. Sunt genul de om pentru care micile lucruri fac diferenta, iar starea mea sufleteasca poate fi influentata foarte usor, pentru ca simt, traiesc, iubesc, sunt bucuros si asa mai departe. Nu pot sa simt multe lucruri pozitive atunci cand afara sunt nori si este frig. Este frig si in sufletul meu in aceste zile, insa sper sa gasesc puterea sa mi-l incalzesc suficient de mult pentru a va scrie lucruri frumoase, de care aveti nevoie si pe care le asteptati.

Plictiseala norilor este una generala, pentru ca nu poti vedea multi oameni veseli atunci cand sunt mult nori pe cer si este frig afara. Cel putin nu din partea adultilor, pentru ca toti copiii sunt fericiti indiferent de anotimp, indiferent de orice.

Imi doresc sa ma fiu iar copil si sa ma pot bucura de orice.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *