Nu are legătură cu tine!

psihic uman

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Se întâmplă de multe ori să ne întâlnim cu situaţii care au legătură cu viaţa noastră şi nu la modul plăcut, în sensul că ne aduc aminte de momentele mai puţin fericite prin care am trecut, aşa că acestea ne creează o stare de spirit nu tocmai bună.

De exemplu, un prieten îţi povesteşte o întâmplare negativă şi fără să vrea, îţi strică toată dispoziţia bună pe care o aveai până atunci, din cauza faptului că spusele lui îţi amintesc de lucruri prin care ai fost nevoit să treci şi tu. Chiar dacă este cunoscut faptul că omul tinde să reţină mai mult lucrurile rele, decât pe cele bune, parcă nu este tocmai plăcut să-ţi aminteşti zilnic de ele.

Sau alt exemplu: atunci când urmărim un film şi acesta abundă în tot felul de scene dramatice, care au „darul” de a scoate la iveală umbrele trecutului nostru. Se ştie că realizatorii de filme chiar asta doresc: să manipuleze sentimentele oamenilor, să se joace cu psihicul acestora, să influenţeze cât mai multă lume, fiindcă aşa se ajunge la un film de succes.

Chiar şi pe blogul meu poţi citi anumite lucruri care te pot influenţa negativ. Dacă faci parte dintre prietenii, amicii mei şi ai impresia că anumite lucruri îţi sunt adresate, deşi nu-ţi este rostit numele, înseamnă că nu este tocmai aşa. Când vreau să mă refer strict la cineva, fie scriu cu nume şi prenume, fie aluzia este atât de puternică, încât nu pot exista discuţii. În rest, tastez despre tot felul de lucruri, în general.

Oricât de puternici ne-am considera, psihicul uman e foarte sensibil, iar rezolvarea pentru tot ceea ce am scris mai sus, este una destul de simplă: nu are legătură cu tine! Nici întâmplarea povestită de prieten, nici filmul pe care l-ai văzut, nici treburile mai puţin plăcute pe care le-ai citit pe blogul meu, nici orice altceva care ar putea să-ţi modifice în rău dispoziţia.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *