Nu, nu merg să votez nici de data asta

La fel ca la europarlamentare, nu voi merge să votez nici la alegerile prezidenţiale.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

După cum aţi observat, zilele acestea am încercat să-i descriu pe cei patru candidaţi la alegerile prezidenţiale, în ordinea şanselor pe care le au, de la cele mai mari, până la cele infime: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu şi Elena Udrea. Am făcut acest lucru pentru a vă arăta că nici unul nu merită votul meu şi am argumentat în cazul fiecăruia de ce, într-o manieră mai serioasă sau mai veselă.

Indiferent care va fi numele noului preşedinte al României, nu se va schimba absolut nimic major în ţara noastră, fiindcă toţi sunt la fel. Chiar dacă nu ar fi toţi la fel şi am avea parte de o persoană plină de intenţii bune, aceasta nu ar reuşi să facă mare lucru, pentru că sistemul o va respinge.

Nu merg să votez, pentru că alegerile din noiembrie nu au legătură cu mine, ci cu gândurile unora de a se îmbogăţi şi mai mult şi mai rapid, atât ei, cât şi ceilalţi din jurul lor. Nu doresc să fiu părtaş la aşa ceva, nu am treaba cu jocurile lor, ştiind că România va arăta fix la fel, de parcă ţara noastră s-ar afla permanent într-un imens cub de gheaţă. Dacă la bine nici nu are rost să te gândeşti, realitatea ne-a demonstrat că de mai mult rău este întotdeauna loc. Nu o spun ca pe o dezamăgire, pentru că asta a trecut de mult, ci este o stare de fapt. Mi-ar plăcea să mă înşel, însă tare mă tem că viitorul îmi va da dreptate.

Mereu s-a discutat pe la noi prin ţară că după ce o să scăpăm de comuniştii de dinainte, România va fi condusă de nişte oameni aşa cum trebuie, unii care să ducă lucrurile înainte. Nici vorbă de aşa ceva, fiindcă după ei vin copiii lor, care spre deosebire de părinţi, vor fi mai puţin ştiutori de carte şi mai mult iubitori de etnobotanice! Vor avea şi mai mult tupeu, vor fi la fel de hoţi. Toate aceste ingrediente sunt suficiente pentru a te gândi la o Românie cu mult mai multe probleme decât în prezent. Este nevoie de vreo câteva sute de ani pentru ca România să schimbe suficient de multe generaţii, încât să existe gânduri de mai bine. Din fericire pentru ei, din păcate pentru că nu vor fi gândurile noastre.

Şi atunci de ce să merg să votez? Nu văd nici măcar un sigur motiv.

Când vine vorba despre alegeri, nu pot să nu mă gândesc la poza de mai jos, realizată cu puţin timp în urmă, acel mesaj fiind lipit pe un zid de prin Piaţa Unirii.

„Oamenii liberi nu au cu cine vota.”, este o afirmaţie cât se poate de adevărată, din punctul meu de vedere.

Voi faceţi ceea ce vă îndeamnă inima, fiindcă nu vă pot spune să nu mergeţi la vot. Nici nu cred că ar fi legal.

Gata cu politica, cel puţin pentru o perioadă! Am vorbit destul în ultimele zile despre un subiect care nu-mi este drag.

oamenii liberi nu au cu cine vota

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *