Nu recomand televiziune online de la Seenow

bere si sport

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Vă scriam eu pe aici, anul trecut, că am început să folosesc din ce în ce mai puţin televizorul pentru a mă uita la posturile de televiziune româneşti, dată fiind, de obicei, calitatea slabă a programelor pe care le poţi urmări acolo.

Sunt zile întregi când nu pornesc televizorul din cameră şi atunci când o fac, mă uit la televiziunile de muzică sau documentare.

Televizorul cel mare, din sufragerie, este conectat prin HDMI la calculator şi îl folosesc pentru a vedea filme sau competiţii sportive, în general fotbal.

Cum tocmai a început Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia şi drepturile TV au fost achiziţionate de către televiziunea naţională, am ales să urmăresc online prima partidă, pe TVR HD, deoarece se vede la o calitate decentă. Având experienţa anilor trecuţi, mă aşteptam să pice streamingul, însă de data asta a căzut tot site-ul.

Dacă ne gândim că toţi românii sunt obligaţi să plătească lună de lună taxa radio-TV, pe factura de energie electrică, te-ai aştepta ca o parte din aceasta să se regăsească în calitatea serviciilor. Nici vorbă! Prin comparaţie, site-ul de streaming video, Ustream, a reuşit să ţină peste 100.000 de vizitatori, în acelaşi timp şi la calitate HD, atunci când a ajuns robotul Curiosity pe Marte, iar la noi începe un sentiment de panică la câteva mii de conexiuni simultane.

Văzând că site-ul pe care vizionam TVR HD şi-a dat duhul, am cumpărat repede abonamentul de televiziune online de la Seenow.

Proastă inspiraţie, deoarece atunci când am dat click pe link-ul care trebuia să mă readucă lângă Neymar Júnior, am primit un frumos redirect către site-ul pe care îl poţi vedea, din când în când, pe Bănică Junior, adică TVR.

Eu plătesc să văd ceva pe site-ul tău şi tu mă redirecţionezi acolo de unde fugisem pentru că nu funcţiona? Aşa ceva!

Le-am trimis gândurile mele de bine celor de la Seenow, împreună cu anumite întrebări, însă nu am primit răspuns până acum.

Mai nasol este că furnizorii ăştia de servicii video online vor fi primii care se vor plânge că rata pirateriei în România este prea mare. Tot ei se vor scufunda în lacrimi de crocodil atunci când vor da faliment, fără măcar să înţeleagă de ce s-a întâmplat acest lucru.

Până la urmă am văzut partida pe Sopcast, la calitate HD. Singura problemă a fost că înţelegeam doar numele jucătorilor, deoarece comentariul era în dulcele grai rusesc.

Meciul în sine, Brazilia-Croaţia, a fost unul neaşteptat de slab. Brazilienii au jucat crispat, cu totul diferit faţă de cum au evoluat anul trecut, în Cupa Confederaţiilor. Au beneficiat şi de un penalty inventat, pentru că aşa este când aduci arbitri din Japonia la meciuri atât de importante.

Brazilienii sunt favoriţii mei, însă am rămas puţin dezamăgit după meciul de aseară, pentru că dacă vor evolua la fel şi în continuare, nu cred că ajung prea departe. Sper că au fost doar emoţiile de început.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *